Buna ziua.
As dori si eu o lamurire in legatura cu foliserea unui autovehicul in spatiu UE.
Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu si as dori sa plec din tara, pentru o perioada nedeterminata (munca in Germania).
Parintii nu mai au permis de conducere valabil, deci nu au nimic impotriva sa iau masina. De cand am luat permisul (12 ani) ei nu au mai condus.
Daca este acelasi nume de familie in actele masinii mai este nevoie de procura notariala pentru a iesi cu masina din Romania?
Multumesc
Ok. Am inteles.
O sa-l intreb pe prietenul meu care locuieste acolo (langa Munchen) de 1 an jumate, si unde o sa merg si eu, cum a facut cu masina, daca a inmatriculat-o acolo sau a ramas cu numere de RO. El sta in chirie si mi-a gasit o garsoniera unde o sa locuiesc. Totul o sa fie cu acte legale, inclusiv locul de munca.
In cazul in care stati mai mult acolo trebuie sa vedeti conditiile din tara respectiva, eu am crezut ca doar calatoriti, in Romania de ex. autovehiculele înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie, banuiesc ca si acolo trebuie sa fie cam la fel.
Ideea principala era pentru scoaterea masinii din Romania, sa nu am probleme la vama.
Multumesc pentru lamuriri.
Cat despre folosirea masinii in Germania, o sa ma interesez sa vad cum e legislatia.
Nu stiu cum si-ar putea seama cand am introdus masina in tara si daca au trecut cele 90 de zile daca nu mai exista vama sau nu ma opreste nimeni in trafic.
De exemplu, in Turcia, se trece masina in pasaport la granita, si atunci intr-adevar se pot calcula cele 90 de zile de cand ai intrat pe teritoriul lor.