avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare auto de la proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare auto de la proprietar decedat

buna ziua,
trebuie sa cumpar un auto al carui proprietar in acte e decedat.
mostenitoarele sunt 3, mama si 2 fete. care sunt pasii si actele ce-mi trebuiesc pentru a nu avea probleme la inmatriculare.
trebuie ca una din persoane sa devina proprietar pe acte si sa o cumpar de la ea?
sau se poate face si prin succesiune , mostenire, etc ?
pot ele sa scoata fiscalul si adeverinta de la Anaf daca nu sunt proprietare in acte ?
cu stima,
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:53, 17 Februarie 2015
Trebuie dezbătută succesiunea pe mașina si facut partajul înscrisă la Romul fiscal si in circulație pe numele uneia dintre moștenitoare si apoi vânduta.
deci ele, care sunt cele 3 mostenitoare nu pot sa vanda masina direct de pe numele decedatului ?
trebuie neaparat inmatriculata masina pe numele uneia din ele ? sau cu succesiunea si mostenira pot vinde masina?

stima,
Dvs ati citit ce v am scris?! Mostenirea egal succesiune. Dvs sunteți conducator auto? Cate persoane sunt trecute pe talon pa cartea de identitate a mașinii?? Doua, una sau trei?! O persoana decedata poate vinde?!

Deci si sper ca acum sa fie clar : se dezbate succesiunea pe mașina. Se face partaj pe mașina in baza căruia se schimba rolul fiscal si talon si carte . Se vinde mașina.
se dezbate succesiunea si abia atunci puteti cumpara, se radiaza de pe numele decedatului si se trece pe numele nului proprietar, nu e musai sa se inmatriculeze si la politie pe numele mostenitorului ideea este sa puteti avea fiscalul si restul actelor (timp de 30zile nu se plateste amenda) apoi inmatriculeti pe numele dumneavoastra.
Dupa ce se procedeaza la dezbatarea succesorala, bunul cuprins in masa succesorala poate fi instrainat oricand.

Operatiunea ce survine dupa deces este realizabila oricand.


In cazul in care dezbaterea succesorala este transata pe cale notariala, certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor, cota-parte din dreptul de proprietate si bunurile cuprinse in masa succesorala partajabila.



Certificatul de mostenitor nu reprezinta titlu de proprietate.


Ulterior, se proceda la imparteala, transata pe cale judiciara ori pe cale notariala.


Se va proceda , de asemenea, la radierea vechiului proprietar .Aceasta va fi inmatriculata avand in vedere noua persoana care a dobandit dreptul de proprietate.



Succes.





Alte discuții în legătură

Vanzare auto dupa succesiune adrianstoica979 adrianstoica979 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :) In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de mediu autoturism cu proprietar decedat madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, In cazul in care proprietarul autoturismului este decedat pot recupera mostenitorii, respectiv sotia supravietuitoare taxa de mediu? Dupa ... (vezi toată discuția)