avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Noi impozite loterie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Noi impozite loterie

As avea si eu o curiozitate. Cu noile impozite la jocurile electronice ale videoloteriei, voi fi impozitat pentru castiguri, inca o data, de catre Fisc?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 17:45, 15 Februarie 2015
Persoanele fizice care obtin venituri urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta (on-line), slot-machine, lozuri si festivaluri de poker vor fi impozitate numai de catre organul fiscal pe baza declaratiei privind venitul realizat din jocuri de noroc, conform OUG 92/2014:
[ link extern ]
(pag.15)
La articolul 77, după alineatul (6) se introduc trei noi alineate, respectiv alineatele (7), (8) şi (9), cu următorul cuprins:
„(7) Nu sunt impozabile la sursă veniturile realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker.
(8) Persoanele fizice care obţin venituri din jocurile de noroc prevăzute la alineatul (7) au obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Organul fiscal competent are obligaţia de a stabili impozitul datorat, aferent venitului încasat din jocurile de noroc, pe baza declaraţiei privind venitul realizat din jocuri de noroc, prin emiterea deciziei de impunere.
(9) Cota de impunere pentru veniturile din jocuri de noroc prevăzute la alineatul (7) este de 1% pentru sumele de până la echivalentul a 14.999 euro, 16% pentru sumele cuprinse între 15.000–99.999 euro şi 25% pentru sumele care depăşesc echivalentul a 100.000 euro. Organizatorul de jocuri de noroc prevăzute la alineatul (7) are obligativitatea de a păstra o evidenţă nominală a persoanelor fizice care au obţinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro şi a le declara organului fiscal competent, până la 25 mai inclusiv a anului următor, celui de realizare a venitului.“
Cititi si acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit poker online cosbacau cosbacau Buna seara, As dori sa intreb daca trebuie sa completez acte/platesc impozite la Anaf/Fisc in cazul in care joc pe un site de poker dar nu retrag bani. ... (vezi toată discuția)
Problema impozitare anaf - venituri din jocuri de noroc online persoana fizica Vladanton Vladanton Buna dimineata. Se da urmatoarea speta(caz real). Se castiga la un operator de jocuri de noroc online, un jack-pot in suma de 1 milion de ron. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Poate fi interpretata ca frauda? retragere jackpot casino online in mai multe transe mici Vladanton Vladanton Buna dimineata. Se da urmatoarea speta(caz real). Se castiga la un operator de jocuri de noroc online, un jack-pot in suma de 1 milion de ron. Ma puteti ... (vezi toată discuția)