Va rog frumos sa imi spuneti daca o asociaie de proprietari e "functionala" daca are in componenta sa un presedinte, 3 cenzori si o persoana care aduna cheltuielile de bloc si se ocupa de plati dar nu e administrator angajat.
LA adunarea generala membrii s-au limitat la a-i alege doar pe acestia fara alt comitet executiv..e suficient?
Cred ca in postarea de mai sus s-a pus, fara voia celui care a scris, punctul pe ,,i" si anume ceea se intampla in asociatiile de proprietari de dimensiuni mai mici ( aceasta am inteles ca are 44 membri - deci cred ca este pe o scara de bloc).
Din foarte multe motive aceste asociatii se confrunta cu aceeasi problema si anume alegerea conducerii asociatiilor.
La fiecare AG, se cunoaste acest lucru, NU SE STRANG, la prima sedinta mai mult de 10-15 la suta din membri (se invoca cele mai ciudate motive). La urmatoarea sedinta cand nu mai este nevoie de cvorum, se strang cei 10-15 la suta si inca cativa care incep sa decida (sa aleaga) noua conducere si, cum se intampla la toata lumea, NIMENI nu doreste sa fie parte din comiteti deoarece are multe alte obligatii (foarte multe inchipuite). Si uite asa se tergiverseaza alegerea altui comitet . Problema cea mai mare este ca dupa aceasta sedinta incep presiunile din partea celor care nu au participat (sa se afiseze deciziile luate, de ce au fost luate aceste decii si nu altele, care a fost baza juridica, s.a.m.d), lucruri pe care le cunoasteti si dvs .
Intrebarea mea retorica este: daca pentru functia de administrator legiuitorul s-a gandit si a gasit solutia unei firme de administrare din afara Asociatie de Proprietari, cum de nu s-a gandit si in aceasta situatie cand NU SE POATE GASI un presedinte( comitet), altii, decat din cadrul proprietarilor! Am in vedere schiar si ultima modificare a legii 230/2007 cand administratia este obligata sa prezinte proprietarilor trimestrial stadiul cheltuielilor si incasarilor. Astept parerile dvs.
Adunare generala
Dana Marin
1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)