avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului

buna ziua eu am fost dat afara din servici ca intro seara am plecat de la locul de munca mai de vreme cu o ora .dar ca intelegeti intelegerea cu patronul a fost urmatoru;daca nu avem de lucru si avem marfa putem pleca mai de vreme ca nui problema cum sa intamplat de mai multe ori si acuma pe mine ma dat afara find ca nu am respectat programul si in locul meu a angajat o alta persoane;avea drept sa ma daie afara///
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 30 Noiembrie 2015
1. Cu ce articol din Codul muncii v-a incetat contractul individual de munca (CIM)?

2. Vedeti ca scrie in decizia de incetare a CIM.

1. Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Prin urmare, angajatorul poate decide concedierea dvs.

2. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sa ma dea afara? ramonad ramonad Buna ziua. Am 58 de ani si sunt angajat de cel putin 10 ani la o firma ca muncitor necalificat. Din cauza problemelor de sanatate ( operat de hernie ... (vezi toată discuția)
Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma ... Lăpușteanu Lăpușteanu Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma unui concurs. M au concediat tele fonic , fără sa mi dea un contract legal,după 40 zile. Este ... (vezi toată discuția)
Fără ca eu să fac cerere, angajatorul mi-a desfăcut cim ,,de comun acord''. este legal? july01 july01 Angajatorul mi-a desfacut CIM fara cerere, semnatura mea si fara sa primesc o dovada scrisa, este legal? (vezi toată discuția)