avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare?

Buna ziua,

pina ieri am mers la serviciu normal. Ieri, la finalul programului, seful m-a anuntat ca incepind de azi, 01 septembrie sa nu mai merg la serviciu, deoarece are probleme financiare si ca ma va chema cind va avea nevoie . Mentionez ca sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata , nu am avut abateri de niciun fel , nu am primit niciun fel de preaviz iar patronul e cetatean turc. Intrebarea mea este : ma poate disponibiliza? Si daca nu, ce sa fac, cum apar in pontaj? Imi poate suspenda contractul fara sa ma anunte ? Nu stiu ce sa fac, ajutati-ma .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 1 Septembrie 2015
1. Concedierea verbala este nelegală, atat timp cat nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Concedierea salariatului si/sau suspendarea c.i.m. al acestuia se pot dispune numai in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incertitudine loc munca Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, am o problema legata de locul de munca. Lucrez la firma din septembrie 2014, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. La inceputul ... (vezi toată discuția)
Lămurire, Angajatul x Angajatul x Am lucrat la o firma ca recepționer in ture de 24 cu 48.la 1 sept.îmi expira contractul pe perioada determinata si administratorul m a anunțat la 31.08. ... (vezi toată discuția)