avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioade determinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioade determinate

Buna ziua,

Un angajator doreste sa angajeze cu contract pe perioada determinata de 3 luni salariul fiind x, dupa expirare daca angajatul doreste si el si firma la fel, contractul se va prelungi pe o perioada de 9 luni avand loc si o marire de salariu, dupa cele 9 luni, daca totul este in regula, contractul se prelungerste pe perioada nedeterminata cu marire de salariu iar. Mentionez ca perioada de 3 luni nu este de proba in sensul in care daca nu corespunzi postului angajatorul nu te da afara, ci ramai 3 luni. As dori sa stiu de ce daca dupa 3 luni el doreste sa prelungeasca contractul pentru ca se presupune ca ai corespuns daca contractul nu a incetat, de ce mai vrea inca 9 luni si nu il incheie direct dupa 3 luni pe perioada nedeterminata?E vreo ratiune, sau de ce credeti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 16 Februarie 2015
ok, multumesc, ma gandisem ca poate din teama de a da peste cineva nepotrivit, angajatorul ar dori sa testeze mai mult daca angajatul face fata tuturor situatiilor care ar putea aparea, care poate in trei luni nu pot fi pe deplin testate.
Este si asta o optiune de a justifica incheierea acelui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca mctzoana mctzoana Lucrez la o firma de 4 luni, in fiecare luna mi s-a facut contrac pe perioada determinata de 1 luna, as dori sa stiu daca este legal si daca nu ar trebui deja ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contract determinat tiberiu1976 tiberiu1976 buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea ... (vezi toată discuția)