avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme credit nevoi personale

Buna ziua,
Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan neavand un venit. Acum, voi avea un job si am incercat sa discut cu cineva de la banca pentru rezolvarea situatiei incepand cu primul salariu, respectiv peste cateva saptamani.
Din pacate, discutia telefonica nu a decurs tocmai ok, si anume mi-a refuzat cererea mea de a muta cumva aceste rate neplatite la sfarsitul perioadei de creditare.
In schimb mi-a spus ca daca eu nu pot plati si nu am bunuri pe numele meu, ei pot actiona pentru a pune posesie asupra bunurilor rudelor mele.

In consecinta, am cateva intrebari.
La cine as putea sa apelez la o banca pentru a putea avea sanse de succes in aprobarea cererii mele de reesalonare?
Este posibil ca o banca sa intre in posesie si sa lichideze bunurile unei rude, daca eu am facut un credit de nevoi personale, fara girant si fara garantii materiale?
Ce pot ei face daca eu nu platesc pana peste 3 saptamani cand voi lua banii?
Si pot pune poprire pe salariul meu daca eu nu voi avea locul de munca in Romania?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
cristidas, utilizator
Cel mai recent răspuns: bricku7 , utilizator 13:19, 20 August 2009
1. Prima intrebare nu prea este explicita. Vreti sa va recomandam o banca la care sa mergeti ?? Daca da, mai bine mergeti la o firma specializata cu consultanta in obtinerea de credite si poate aveti noroc la o astfel de indrumare. Daca doriti o reesalonare la banca la care aveti creditul, puteti citi contractul de credit si sa va folositi de posibilitatile de plata existente in acesta. In practica, pot sa va spun ca aceste cereri nu se prea admit de banci .
2. Nu este posibil ca banca sa execute rudele d-voastra daca nu au calitatea de girant/codebitor al creditului d-voastra de nevoi personale.
3. Pot incepe executarea silita.
4. Daca sunteti angajat de o firma din Romania, este posibil.
Buna ziua, si multumesc pentru raspuns.

1. Da, ma refeream la pozitia persoanei la care ma pot adresa in cadrul bancii de unde am luat creditul. Ma gandeam ca poate au mai fost si alte persoane in situatia mea si citesc acest forum.
3. Pot incepe executarea silita, dar a ce? Pentru ca eu nu detin bunuri pe numele meu.
4. Nu voi fi angajat in Romania si locul de munca nu va fi in Romania. Se poate in aceste conditii pune poprire pe salariul meu?

Nu ca as cauta sa scap de responsabilitatile mele, dar vreau sa am argumente cat mai puternice si corecte pentru reesalonarea de care am nevoie.

Multumesc
Ajutor, va rog?
1. Adresati-va ofiterului care se ocupa de creditul d-voastra , el stie cel mai bine situati d-voastra.
2. Odata inceputa executarea silita, daca creditul reinnoieste in fiecare an cererea prin executor, si in 10 ani de exemplu veti detine un bun sau veti deschide un cont in care veti avea disponibilitati, acesta poate fi executat.
3. Nu.
rudele pot fi executate daca sunt girantii creditului.pentru a beneficia de reesalonare se face cerere scrisa.daca aveti salariu, depuneti banii lunari pentru ca se ridica dobanzile.

Alte discuții în legătură

Executare silita ristaflorin ristaflorin Am un credit de nevoi personale fara ipoteca la Banca Romaneasca pe care am vrut sa il reesalonez, am fost la banca am facut o cerere la care am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj lllucci lllucci Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)