avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Controverse excludere de la exercitarea autoritatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti

Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre autoritati acordul tatalui. Prin intermediul carei actiuni civile poate iesi cu copilul din tara? O actiune care ar avea ca obiect "Excluderea de la exercitarea autoritatii parintesti a tatalui ?" sau "EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESTI NUMAI DE CATRE MAMA"? Aceasta din urma actiune ar putea avea deznodamantul constand in excluderea de la exercitare autoritatii parintesti a tatalui si pe cale de consecinta ar da dreptul mamei sa iasa oricand cu copilul din tara? In acest caz, in cadrul aceleeasi actiuni poate fi introdusa si o cerere in stabilirea pensiei de intretinere ?
Reaua credinţă trebuie dovedită. Aveţi probe ca să puteţi demonstra ceea ce afirmaţi?
Aveti nevoie de mai mult decat refuzul cu rea credinta la parasirea tarii pentru obtinerea autoritatii parintesti exclusive.
Strict pentru parasirea tarii puteti cere suplinirea acordului tatalui punctual pentru fiecare plecare.
Dvs va cunoasteti situatia cel mai bine si stiti daca aveti cum motiva cererea autoritatii parintesti exclusive.
Sa ceara prin ordonanta presedintiala si i se va dreptul sa iasa din tara cu minorul Pe de alta parte este neaparat necesar ca minorul sa paraseasca tara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei totale a copilului Izabela22 Izabela22 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru obtinerea custodiei avand in vedere urmatoarele;in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)