avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut in Franta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut in Franta

Buna ziua.Mi-a fost retinut permisul in Franta pentru consum de alcool,respectiv 0,99 mg/l in aerul pur expirat.Mi s-a retinut permisul pe o perioada de 6 luni,urmeaza sa primesc amenda care o sa vina pe adresa din Romania,ma intereseaza cand mi se restituie permisul si cand pot conduce in Romania?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:24, 20 Februarie 2015
Sper sa nu gresesc!
Actele politiei rutiere dintr-un stat au putere doar pe teritoriul acelui stat.
Se numeste competenta teritoriala.
Acum vine chestia cu ,,mutualul".
Nu stiu daca exista vreun acord inter-stat (intre Romania si UK), sau intracomunitar (tarile UE de exemplu) pt. recunoasterea sanctiunilor aplicate intr-un stat pe teritoriul altui stat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pahar de vin sau o bere la volan ContSters184021 ContSters184021 1) Cum procedeaza in Romania politia cu un cetatean francez sau german care au dreptul in tara lor sa bea un pahar de vin sau o bere (atat) si sa conduca un ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in anglia cmf139 cmf139 Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie. Mentionez ca permisul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat în uk. suspendarea se aplică pe tot teritoriul uniunii europene? ionutalexesc ionutalexesc Buna ziua tuturor , stie cineva daca mi-a fost suspendat permisul de conducere romanesc pe o perioada de 16 luni pentru conducerea sub influenta alcoolului ... (vezi toată discuția)