avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim studii superioare

1. potrivit codului muncii, salariul minim brut pentru studii superioare pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare este de 1200 lei. As vrea sa stiu daca pe baza titulaturii (Manager zona) poate fi incadrat postul ca necesitand pregatire superioara sau conteaza si atributiile detaliate in fisa postului(fisa a postului care in cazul meu nu exista).

2. La angajare, pe cartea de munca a fost declarat salariul brut de 2500 lei, ulterior acesta mi-a fost scazut la 1250 lei, ca mai apoi, sa fie micsorat la 750 lei. Vreau sa stiu daca acest lucru este legal. Sunt absolventa de studii superioare (durata 4 ani)

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:28, 6 August 2009
3 ani? este o perioada destul de lunga. sa demisionez nu se pune problema..asa voi avea siguranta ca timp de 3 ani voi avea un loc de munca asigurat, de bine de rau. dar daca minimul este de 878, iar statul da 750, diferenta o pune angajatorul? sau salariul meu se va limita la cei 750 lei?
Salariul dvs brut pentru ca ocupati un post ce necesita studii superioare este de 1200 lei (acest salariu este aplicabil numai in sectorul privat , nu si in cel bugetar) ... 878 lei este salariul net, chair daca statul da 750 lei.
si acum o ultima intrebare mai "neortodoxa" ca sa zic asa...sa inteleg ca statul scuteste angajatorul de multi bani..daca reusesc sa cad de acord cu angajatorul, se poate sa primesc sa zicem mai multi bani? adica daca vreau 10 milioane in mana, sa iau 750 de la stat si 250 sa imi ofere angajatorul? oricum acesta iese mai bine deoarece nu mai da 878, ci doar 250...poate suna absurda intrebarea, dar intreb sa stiu :) si apropo, angajatorul plateste impozit la stat numai pt suma pe care mi-o da el, adica diferenta de la 750 la 878? va multumesc.
1. Nu exista o legatura intre salariul dvs. si subventia primita de angajator.
2. Subventia este primita de angajator numai 12 luni dupa care nu mai primeste aceasta indemnizatie.
3. Nu inteleg de ce va preocupa soarta angajatorului si de unde plateste el banii! Dvs. sa fiti atent ca s-ar putea sa aveti si probleme cu angajatorul dupa primul an in care primeste subventia: o sa incerce sa va faca sa demisionati pentru a nu returna banii primiti.
4. De aceea zic sa va ganditi mai mult la dvs. si nu la angajator.
Angajatorul va plati contributiile datorate statului la salariul brut care vi-l acorda.

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta cm Elena Catalina Elena Catalina Sunt angajata la o firma privata de la inceputul anului, cu CM si am 670 lei net, in conditiile in care sunt licentiata si am functia de manager ( si aceste ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi studii superioare in primul an dupa absovire NETIX COMPUTERS NETIX COMPUTERS la angajare absolventi cu studii superioare, in primul an dupa absovire-eu, angajatorul primesc de la stat o subventie de 750 ron cu ce salariu minim pot sa ... (vezi toată discuția)