avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare cota proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare cota proprietate

Buna ziua.Am mostenit de la bunica o cota de aprox 20% din proprietate(compusa din casa,anexe si teren;eu avand cate o cota din fiecare),restul apartinand matusii mele.Dansa vrea sa cumpere cota mea din proprietate.
Din ce stiu eu aceasta proprietate nu are cadastrul facut.
Intrebarea mea este daca trebuie sa facem cadastru,apoi dezmembrarea proprietatii pe baza certificatului de mostenitor,pentru a vinde cota de mea din proprietate?Sau pot vinde doar in baza certificatului de mostenitor,fara a face cele mentionate mai sus.
Multumesc anticipat.
Titularul drepturilor dobandite prin mostenire, nu va putea dispune de acestea decat dupa inscrierea lor valabila in cartea funciara.
vedeti art. 887 NCciv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate george88 george88 Buna ziua.Am mostenit de la bunica o cota de aprox 20% din proprietate(compusa din casa,anexe si teren;eu avand cate o cota din fiecare),restul apartinand ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune lucian1964 lucian1964 Buna ziua,pentru succesiune este nevoie de intabulare si cadastru ? Multumesc (vezi toată discuția)