avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot cu comportament violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot cu comportament violent

Cand are dreptul o femeie sa cheme politia, impreuna cu salvarea pentru a duce sotul violent la control medical?
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 21:02, 20 Februarie 2015
Oricine este supus violenţei este îndreptăţit să sune la 112, Poliţia va veni şi va constata dacă e necesară internarea omului aflat în criză la spitalul de psihiatrie.
Cunosc caz în care Poliţia a condus persoana la spital, dar de acolo i s-a dat drumul, nu au vrut s-o interneze.
In situatia in care sotul dvs.este violent, adresati-va organelor de politie. Daca ulterior se constata ca acest comportament este provocat de o afectiune psihica, va putea fi internat pentru administrarea unui tratament medical.
Daca aceasta violenta nu este cauzata de o problema medicala, va trebui sa depuneti plangere impotriva sotului pentru a raspunde penal pentru faptele sale. De asemenea, puteti solicita instantei si un ordin de protectie impotriva sotului agresiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi ajut sotia? anonim2009 anonim2009 buna ziua in urma cu 1 saptamana pe 19- sotia mea - a fost luata cu acord sau fara nu stiu- de acasa si a mers la parinti. La acel moment eram plecat din ... (vezi toată discuția)