avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de succesiune

Buna ziua,
Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin vanzare cumparare de la parintii mei .Dupa divort am cumparat o casa cu actualul meu sot { m-am recasatorit} dar cu care nu eram casatorita legal la acea vreme si casa este numai pe numele lui. Ne-am casatorit legal, am mai cumparat o casa si un teren.Actualul meu sot are si el o fiica din prima lui casatorie cu care nu a prea pastrat legatura. Intrebarea mea este ce drepturi are fiica sotului la propietatile noastre si ce drepturi am eu in situatia unui presupus deces al sotului. In cazul in care sotul ar dori sa-i lase o casa m-ar ajuta semnatura ei data la un notar ca nu are alte pretentii la succesiune? Cat de valabil e acest act?
Va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:08, 22 Februarie 2015
Donatia si testamentul pot fi atacate de mostenitorii rezervatari(fiica) doar daca, s-a incalcat rezerva succesorala,testatorul sau donatorul pot dispune doar de cotitatea disponibila in raport cu mostenitorii rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte o mostenire? corina30 corina30 ]Avand testament, la sase luni de la decesul proprietarului (tata) am facut o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum, dupa 2 ani si jumatate ceilalti frati ... (vezi toată discuția)
Donație sau contract de v-c? Dalida2 Dalida2 Buna ziua. Mătușa mea (sora tatălui) dorește sa-mi cedeze un imobil. Dansa este văduva și nu are copii. tatăl meu este in viața. Mai am un frate din ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)