avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiune Contract CETELEM
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiune Contract CETELEM

Bună ziua!
În anul 2007 am încheiat la magazinul Praktiker un contract de împrumut pentru bunuri de consum cu CETELEM, valoare 2000 lei.
După o perioadă de timp (7-8 luni) nu am mai putut achita datoria și am încetat plățile. Cetelem m-a notificat în repetate rânduri apoi se pare că în 2009 a cesionat contractul către EOS KSI Romania, care m-a bombardat cu zeci de scrisori prin care imi cerea să recunosc datoria către ei și să o achit. Bineînțeles că s-a ajuns la o sumă fabuloasă, aprox. 7500 lei de restituit (datoria catre CETELEM + comisioanele EOS KSI).
Mă trezesc acum cu procedură de executare (alte cheltuieli suplimentare adaugate de BEJ).
Întrebarea mea este: este legală cesionarea efectuată, în condițiile în care eu am semnat acel contract fără posibilitatea de a-l negocia sau măcar studia?
Pot să anulez Contractul de Cesiune si Contractul de imprumut avand in vedere clauza abuziva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:34, 24 Februarie 2015
Oricum ar fi fost, ca ati avut in contract sau nu, creditorul putea ceda creanta unui tert.Cautati alte clauze abuzive in contractul dvs, asta cu cedatul, nu e. APoi, firma de recuparari creante nu va taxeaza in plus, ce datorati dvs in plus sunt penalitatile pt ca nu ati platit la timp si vi le-ati asumat si pe alea prin contract.
Toate acestea sunt foarte frumoase. DAR exista un impediment. CETELEM nu a avut această clauză inserată în contractul de împrumut la data semnării, acele condiții au fost introduse abia începând cu anul 2012. De aceea societatea EOS KSI a tot insistat să îmi recunosc datoria, CETELEM însă nu mi-a transmis o completare sau act adițional pentru aducerea la cunoștință a noilor modificări.

Ce trebui cetelem sa va transmita e c-a cedat creanta,
Art. 1393

Cesionarul nu poate opune dreptul sau la o a treia persoana decit dupa ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii facuta de debitor intr-un act autentic.


mai bine ati contesta si invoca prescriptia
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit din 2004 preluat de firma de recuperare cerber16v cerber16v Buna Ziua. Am avut un imprumut din 2004, am platit o mare parte din el , si la un moment dat nu am mai platit. Banca mi-a crescut dobanda timp de trei ani. ... (vezi toată discuția)
Recuperator eos ksi ValentinaGe ValentinaGe In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)