avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Legislatie secundara...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Legislatie secundara...

Hola,
am colegi care isi exprima opinii diferite fata de aplicarea dispozitiilor Legii nr. 34612004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii Intreprinderilor mici si mijlocii, in concret art.16 alin.2 'Tntreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reduceri cu 50% pentru criteriite legate de cifra de afaceri, de qarantia pentru participare si de qarantia de buna executie, cerute in achizitiile publice de produse, lucrari si sevicii."

chestiunea este urmatoare: aceste dispozitii se aplica in cazul ...de ex. Licitatiile POS_Mediu?
- exista Autoritati contractante care precizeaza ca aceste dispozitii contravin Ord 34/2006 actualizata, in sensul ca ar aduce atingere a doua dintre principiile care stau la baza acestui act normaiv, respectiv, garantarea tratamentului egal si nediscriminarea operatorilor economici.
astept parerile dumneavoastra,
va doresc o zi excelenta,B-)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:15, 16 Iunie 2009
Opinia mea este ca se aplica dispozitiile art. 16 alin.(2) din Legea nr. 346/2004, pentru orice tip de grant, proiecte, inclusiv POS_Mediu.
Autoritatile contractante nu pot da o interpretare restrictiva prevalandu-se de dispozitiile OUG. 34/2006, doar in interesul lor.
Daca un IMM pe astfel de considerente, este descalificat nu are decat de a contesta la CNSC ori instanta si se vor vedea solutiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea la jumatate a conditiilor de eligibilitate flor_ile_13 flor_ile_13 In cazul in care participi la licitatie si te incadrezi in cateoria IMM se mai beneficiaza de reducerea de 50% din necesarul la cifra de afaceri, experienta ... (vezi toată discuția)
Referitor la indeplinirea cerintei valorice a cifrei de afaceri, de catre un tert sustinator crenguta1963 crenguta1963 Un OFERTANT are calitatea de IMM, dovedita prin documente, iar in cadrul procedurii de atribuire este impusa cerinta valorica privind cifra de afaceri. - ... (vezi toată discuția)
Licitatie-respingere oferta pentru garantia de participare misu_buc misu_buc Am o nedumerire, participand la o licitatie unde erau 5 ofertanti, 4 dintre ofertanti am fost descalificati pe motivul: “garantia de participare in ... (vezi toată discuția)