avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Referitor la indeplinirea cerintei valorice a cifrei ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Referitor la indeplinirea cerintei valorice a cifrei de afaceri, de catre un tert sustinator

Un OFERTANT are calitatea de IMM, dovedita prin documente, iar in cadrul procedurii de atribuire este impusa cerinta valorica privind cifra de afaceri.

- Ofertantul opteaza pentru indeplinirea cerintei prin sustinerea acordata de catre un TERT sustinator, depunand Angajamentul privind sustinerea acordata;
- Documentele depuse de tertul sustinator sunt cele referitoare la neancadrarea in prevederile art 180 si 181 din OUG 34/2006 si declaratia privind neancadrarea in situatiile prevazute la art 69^1 din OUG 34/2006, conform celor impuse de legislatie.

In situatia mai sus mentionata, avand in vedere ca cerinta valorica privind cifra de afaceri poate fi indeplinita in intregime de catre un singur tert sustinator, conform Ordinului 509/2011, se poate lua in considerare faptul ca “intreprinderile mici şi mijlocii beneficiază de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie, cerute în achiziţiile publice de produse, lucrări şi servicii”, conform art.16 alin (2) din Legea 346/2004, privind intreprinderile mici si mijlocii ?

Daca DA, nu ar trebui solicitate documente privind calitatea de IMM a tertului sustinator, avand in vedere faptul ca DOAR IMM-urile beneficiaza de aceasta prevedere legislativa ? ? ?
Daca NU, argumentati.

Rog urgent o opinie.
Va multumesc si va doresc o zi buna !
Cel mai recent răspuns: crenguta1963 , utilizator 08:02, 27 Septembrie 2013
Daca nu gresesc, din cate mi-aduc aminte dintr-un punct de vedere ANRMAP, de pe vremea cand se emiteau, de reducerea de 50%b beneficiaza ofertantul IMM. Daca are tert , acesta are dreptul sa nu fie IMM (OUG 34 nu il obliga pe tert sa fie tot IMM), dar tertul trebuie sa prezinte valoarea integrala solicitata, nu 50% ca ofertantul.
cerinta de calificare se raporteaza la ofertant. daca este imm atunci beneficiaza de reducere. daca opteaza pt sustinere atunci tertul poate sustine doar cu 50% din valoare. nu are importanta calitatea de imm sau nu a tertului.
Va multumesc mult, mi-ati fost de un real folos
Va doresc o zi minunata :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert sustinator financiar ContSters179234 ContSters179234 Avand in vedere Ordinul 509/14.11.2011 privind formularea criteriilor de calificare si selectie, Anexa nr. 2, sustinerea situatiei economice si financiare, ... (vezi toată discuția)
Sustinator tert -imm teodor82 teodor82 Buna ziua. Pentru a indeplini criteriile de calificare cu privire la capacitatea economica si financiara (media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani), o ... (vezi toată discuția)
Speta ciudata creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In cadrul unei licitatii a depus oferta societatea comerciala cu raspundere limitata A, avand ca actionari doua persoane juridice (50% + 50%), ... (vezi toată discuția)