avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REANCEPEREA ACTIVITATII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REANCEPEREA ACTIVITATII

Am si eu o nelamurire....daca cineva ma poate ajuta...am sa descriu pe scurt prin ce trec....:In urma cu ceva vreme am suferit un infarct miocardic,inca mai sunt in CM pana la sfarsitul lunii(acesta fiind ultimul concediu mediaca din punc de vedere legal la care am dreptul),eu as vrea sa incep serviciul dar sefa de personal de la societatea la care sunt incadrat cu ,contract de munca pe durata nedeterminata mi-a comunicat verbal ca nu mai au nevoie de serviciile mele si ca nu ma mai au nevoie de serviciile mele(dindu-mi fel de fel de sugestii....pensionare....cautarea altui loc de munca...etc...)mentionez ca eu am lucrat ca,conducator auto,va rog ...spuneti-mi cum sa procedez in continuare ce sa fac in continuare.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 16:21, 16 Iunie 2009
Fie ascultati de sefa de la personal si va depuneti demisia dupa terminarea concediului medical, fie va intoarceti la serviciu tot dupa aceasta data si va continuati activitatea atat timp cat angajatorul nu va concediaza din motive ce nu tin de persoana d-voastra.
In primul rand sa va ganditi la sanatateaDmv . Un infarct miocardic nu este o taietura la deget. Cati ani mai aveti pana la pensionare?.... in orice caz , nu se poate face suspendarea contractului de munca cat timp sunteti in concediu medical.
Iar concedierea nu se poate face pe motiv ca nu mai avem nevoie de serviciile dmv...

Medicul Dmv ce va indruma?...sa continuati concediu medical?...sau sunteti apt de munca?
1. Trebuie neaparat sa aveti acordul medicului de medicina muncii pentru a mai practica profesia de conductor auto.
2. Nu puteti dvs. singura sa hotarati pentru ca este vorba si de viata altor oameni participanti la trafic.
3. Medicul va poate recomanda schimbarea locului de munca si angajatorul, in limita posibilitatilor, va trebui sa tina cont de aceasta recomandare.
4. Daca sunteti inscris intr-un sindicat puteti sa ii cereti ajutorul in gasirea unui loc de munca adecvat.
5. In cel mai rau caz, angajatorul poate desfiinta locul de munca ocupat de dvs. si va poate concedia cu art.65 din Codul muncii. In acest caz veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
6. Daca ziceti ca ati stat asa de mult in concediu medical nu se poate sa va pensioneze medical? Cu asa diagnostic nu e de joaca! Trebuie sa aveti grija de sanatatea dvs.!
In primul rand din punct de vedere legal puteti fi concediat. Mergeti la medicul de medicina muncii de la societatea unde lucrati, si in functie de ceea ce deciide acesta veti mai putea lucra sau va veti pensiona pe caz de boala, va veti schimba locul de munca in cadrul aceleasi societati, sau daca ei nu au un alt loc de munca sa va ofere sunt obligati sa va distribuie la somaj in vederea ocuparii unui loc de munca la o alta societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical fara stagiu de cotizare animarsrl animarsrl Buna ziua! Sunt salariat al unei primarii de 1 luna de zile. Am 44 de ani si am suferit un infarct, am fost transportat la spitalul Sf. Spiridon din Iasi si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in prima zi de munca stefaniaaldea stefaniaaldea Buna seara!Am o problema de discutat cu d-voastra.Pana in urma cu 2 saptamani am lucrat la o firma,(timp de 7 ani)idupa care m-am angajat la alta.In prima zi ... (vezi toată discuția)
Eveniment in timpul programului de munca altapila altapila Unui sofer aflat la rampa de incarcare marfa i se face rau si este preluat de serviciul de urgenta al spitalului judetean.Constatarea medicala: infarct ... (vezi toată discuția)