avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Emitere factura prestari servicii in UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Emitere factura prestari servicii in UE

Sunt o firma din Romania NOU INFIINTATA, fara activitate,si am prestat servicii pentru o firma italiana.Pot emite factura (ar fi prima mea factura) fara sa fiu inscris in scopuri de TVA si fara sa fiu inscris in ROI? Multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 19:53, 5 Martie 2015
Daca firma italiana are TVA, nu.
Trebuie sa va inregistrati in ROI. Cu TVA ul este optional.

ANAMACOVEI a scris:

Sunt o firma din Romania NOU INFIINTATA, fara activitate,si am prestat servicii pentru o firma italiana.Pot emite factura (ar fi prima mea factura) fara sa fiu inscris in scopuri de TVA si fara sa fiu inscris in ROI? Multumesc

Inscrierea in ROI e obligatorie INAINTE de efectuarea operatiunilor (mai concret, trebuie sa aveti deja decizia anaf pentru a putea emite factura)
Puteti emite factura fara sa fiti platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistare in roi prestari servicii cu o firma din italia intermediere infiintare firme olden olden infiintare firma in [b]Romania cetateni straini italieni[/b] dar prin intermediar o firma straina italiana , firma romana neplatitoare de TVA in baza ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in scopuri de tva si registrul operatorilor intracomunitari  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Operatiunile intracomunitare pentru care este obligatorie inscrierea in ROI sunt:[/b] - livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)