avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare certificat nastere nou nascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare certificat nastere nou nascut

Buna ziua,

Am ceva probleme cu eliberarea certificatului de nastere pentru nou născut sper sa mă puteti ajuta cu ceva lămuriri si nu numai.

Am fost căsătorită si am divortat(divort care a tinut aproape 1 an desi bunuri comune sau copii nu au existat) sentinta definitiva si irevocabilă a fost pronuntata pe 19.12.2014. Mi-am găsit un alt partener de viata cu care am conceput un bebelus. Problema este următoarea : Am mers cu tatăl biologic al copilului sa scoatem certificatul de nastere insa Starea civila pe a carei raza s-a născut bebelusul nu îmi eliberează certificatul de nastere deoarece se consideră ca ar rezulta
din căsătoria anterioara si va prelua numele fostului sot iar pentru asta am nevoie de un alt document de la primăria unde s-a oficiat căsătoria(adica Slobozia, desi eu locuiesc in Ilfov). Îmi imposibil sa ajung pina acolo si nici nu am pe cine sa trimit. Exista posibilitatea sa pot sa scot certificatul de nastere fără a mai fi nevoie sa merg in jud. Ialomița pentru acel document?#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:08, 24 Februarie 2015
Teoretic pentru declararea nasterii copilului provenit din casatorie trebuie sa prezentati certif. dvs. de nastere, buletinul si certif de casatorie. Fiind divortata in sentinta de divort este mentionata data casatoriei precum si nr. actului. Ofiterul de la starea civila are nevoie de datele de stare civila ale exsotului dvs. si de aceea ar trebui sa prezentati certificatul de casatoriei. Banuiesc ca in urma divortului ati revenit la numele de fata ceea ce inseamna ca ar trebui deja sa va aflati si in posesia unui nou buletin pe numele de fata . Va indic sa solicitati mai intai certificatul de casatorie prin starea civila de la locul dvs. de domiciliu care il va solicita prin posta, certificatul acesta o sa vina cu mentiunea de divort pe el. Dupa inregistrarea copilului la starea civila il cautati pe exsotul dvs. si ii puneti in vedere sa se prezinte la judecatorie pentru a solicita tagada copilului, altfel acesta il mosteneste. Dupa ce exsotul face tagada, actualul concubin va putea sa-si recunoasca copilul. Recunoasterea o puteti face impreuna direct la starea civila unde se inregistreaza nasterea copilului.
Intradevar pot merge la starea civila de unde apartin cu domiciliul dar durează vreo 14 zile pina vine certificatul de căsătorie din Slobozia iar eu am nevoie de certificatul de naștere pentru consult medical de care mom nu pot beneficia neavând CNP bebelusul.Am revenit la numele de fata C.I. al meu s-a schimbat. As fi vrut sa stiu daca legea permite o cale mai simpla de rezolvare cu un timp mai scurt.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
georgiana1102, utilizator
Rugati-o pe d-na de la starea civila sa poarte o convorbire telefonica cu cei de la Slobozia, poate le solicita un extras uz oficial dupa actul dvs. de casatorie, ca sa va incadrati in termenul de 15 zile de declarare a nasterii. Explicati-i ca sunteti lauza si nu puteti calatori cu copilul care suge la piept. Daca nu faceti o imputernicire la notar concubinului si il puneti pe tren sa mearga iute la Slobozia. Ori poate va da exsotul certif. de casatorie, daca il mai are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere ingagaby ingagaby am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru intrare in legalitate ContSters274691 ContSters274691 Buna ! Am o problema intortocheata rau. Am divortat in urma cu 6 luni cand am primit sentinta definitiva in care se specifica ca fostul nu imi lasa ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza acordarea certificatului de nastere alexandrumaco alexandrumaco buna seara! problema este urmatoarea.....cumnatul meu locuieste impreuna cu prietena ei care in urma cu o luna a dat nastere unui copil...problema este ca ... (vezi toată discuția)