avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract Apartament in constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract Apartament in constructie

Buna ziua,

Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de finalizare iunie 2015.am dat avand de 50% din apartament pentru a putea beneficia de o reducere substantiala, problema este ca in acest antecontract este specificat doar termenul de pefectare al contractului de vanz cump care este iunie 2015 ( pana atunci dezvoltatorul va obtine toate documentele necesare ptr incheierea actului de vanz cump) , dar nu este specificat termenul de predare al apartamentului. ar trebui incheiat un act aditional in acest caz cu termenul de predare exact si eventual aplicate penalitati in cazul depasirii lui?la fel antecontractul nu este trecut in cartea funciara fiindca dezvoltatoruul a mentionat ca daca face acest lucru ar trebui sa ma care peste tot ( Enel, Distrigaz etc) Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:32, 4 Martie 2015
Intrun antecontract trebuie sa exeste si termenul la care dvs intreti in posesia efectiva a imobilului si data la care trebuie sa platiti restul sumei datorate. Antecontractul poate sa fie trecut in cartea funciara iar problema cu utilitatile se rezolva cu o procura data la notar
Data la care trebuie platiti restul de 50% adica plata integrala este atunci cand se incheie contractul de vanz cump, dar asta nu inseamna ca tot atunci trebuie sa imi predea si apartamentul.
Cu cartea funciara o sa incerc sa-i propun asa dar ma tem ca o sa ma refuze din nou.
Ce verifica Enel la CF? Ca tare nu pricep... La fel cu Distrigaz, ce conteaza pentru ei?
Cat despre data predarii, penalitati trebuie sa exista pentru lipsa incheierii vanzarii, predarea fiind un lucru de stabilit in contractul de vanzare, nu in promisiunea de vanzare.
Mai concret, promisiunea de vanzare are ca obiect obligatia dv. si a vanzatorului de a incheia contractul de vanzare; ea nu scrie cand sa preluati utilitatile, cand sa fie gata imobilul etc., ci ca va obligati sa vindeti si sa cumparati.
In contractul de vanzare se trece tot, pret, predare, penalitati pentru astea etc.

Sigur ca se pot trece clauze aditionale, de exemplu partea cu avansul sau pretul sunt clauze neobligatorii pentru o promisiune, insa in cazul predarii imobilului e inutila, caci ea nu se poate face decat dupa cumparare daca nu v-ati inteles altfel prin promisiune, deci se poate prevedea prin actul de cumparare.
Pana atunci, penalitatile se pot stabili pentru neincheierea culpabila a actului de vanzare la timp.
Pe de alta parte, trebuie vazut cum e identificat imobilul, daca are CF etc., ce forma are promisiunea dv.? E la notar incheiata? Atunci o puteti nota in CF, sper ca nu aveti clauze ciudate in ea legate de inscrierea in CF...
Antecontractul este incheiat la Notar, in antecontract scrie : imobil avand nr. cadastral 22....., intabulat in CF nr. 22........
Fiind scris in antecontract frazele de mai jos , mai pot in continuare sa inscriu antecontractul in CF sau nu? Totodata ma sfatuiti sa o fac?

Noi, partile contractante, nu solicitam Notarului Public verificarea sarcinilor pentru apartamentul ce face obiectul prezentului Contract si intelegem sa incheiem prezentul act pe riscul nostru.
Totodata, noi, partile contractante, nu solicitam Notarului Public notarea prezentului act in Cartea Funciara.
Da, puteti.
Va sfatuiesc sa verificati cartea funciara... :))
Inca odata, ce fac Enel si Distrigaz cu extrasul de CF? Stiti?
Pentru ca problema se pune asa: daca dv. inghititi ORICE argument pentru care sa faceti sau sa nu faceti un lucru anume... atunci aveti nevoie de ajutor.

Nu ma intereseaza ce face, in mod concret, Enel, cu acel extras, ci ma intereseaza daca dv. aveti informatii in acest sens, daca ati pus intrebari, daca i-ati chestionat si pana la ce nivel de amanunte... caci daca nu, e nevoie sa va asiste cineva in negocieri. Fie avocat, fie o ruda, fie un agent imobiliar...

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)