avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Activitate desfasurata intr-un spatiu de lucru intr-un ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Activitate desfasurata intr-un spatiu de lucru intr-un spatiu cu abur

Lucrul timp de 8 ore intr un spatiu de productie in care sunt echipamente care degaja abur in interior in timpul procesului tehnologic poate fi considerat "conditii speciale de munca"? Ce masuri trebuie sa ia angajatorul si ce trebuie sa asigure angajatilor?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:47, 25 Februarie 2015
Angajatorul trebuie sa prevada ventilatie locala la echipamentul tehnic generator de abur si ventilatie generala a halei.
Generarea de abur permanent in spatiul de lucru, indica faptul ca echipamentele tehnice utilizate nu sunt compatibile cu procesul tehologic adoptat sau acestea nu sunt prevazute/ nu sunt racordate la sisteme de ventilatie de absorbtie, eficiente.
Nu este vorba de conditii speciale de munca ci de organizare deficitara a muncii.
Angajatorul are obligatia legala, sa asigure conditii normale de lucru pentru lucratori, fara abur in zona de lucru/ locul de munca/ postul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise de post cretu monica cretu monica Buna ziua, ma numesc cretu monica, as avea nevoie de cateva fise de post daca poate cineva sa ma ajute si sa la transmita pe adresa de e-mail ... (vezi toată discuția)
Modificare echipament tehnic apetra apetra care este prevederea, daca exista, care sa interzica unei societati sa modifice un echipament? precizez ca nu exista acord producator pentru modificare si asa ... (vezi toată discuția)
Fisa postului subinginer mecanic claudia-iuliana claudia-iuliana buna ziua tuturor, as vrea daca se poate, sa primesc o fisa de post pentru subinginer mecanic. va multumesc:) (vezi toată discuția)