avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana

Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi sa va prezint situatia........
Zona (pentru cei care o cunosc) intersectia Sos de Centura Bucuresti cu sos Stefanesti.
Intersectie drum cu prioritate cu drum fara prioritate........, cale ferata paralela cu drumul fara prioritate pe partea dreapta a sensului de mers ......., drumul fara prioritate nu are nici marcaje si nici alte indicatoare din care sa reiasa nr de benzi de circulatie (este lat cam de 3 benzi si cred ca odaaaaaaata au si fost). Pe drumul fara prioritate coloana de masini (atat cele care fac dreapta peste calea ferata cat si cele ce merg inainte. Am intrat in "
depasirea coloanei aflate in stationare la calea ferata
", am ajuns in intersectie, am dat prioritate la cei ce mergeau pe drumul cu prioritate dupa care am mers inainte. Binenteles, hop si politia in urma mea si ........ permis suspendat pe 30 de zile si 240 ron amenda X-(. Intrebarea mea este daca fac plangere am sanse sa-mi recuperez permisul? Chiar am nevoie de el.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: soryn3 , utilizator 20:51, 14 Iulie 2009
deci sa inteleg ca daca depun contestatia in baza motivelor de mai sus este posibil sa ma incadreze si la depasirea pe linia continua (sunt maxim 100 m de unde am inceput depasirea pana in intersectie)
linia continua exista numai daca este trasata, sau se presupune daca este semnalizata depasirea interzisa,sau semnalele de avertizare trecere la nivel cu calea ferata( III II I)
faceti contestatie...nu va luati dupa cei care va spun sa va abtineti ! cereti o dovada care sa sustina ceea ce este scris in PV si invocati in apararea dvs cazul Anghel vs Romania la CEDO! si inca ceva...marcajul invizibil poate fi si linie discontinua, deci depasirea este permisa!!!
am mai aflat cate ceva. se pare ca pe sensul pe care circulam sunt 2 benzi. dupa cum v-am spus marcajele nu se mai vad dar la o observare mai atenta se mai intrezaresc linii de vopsea alba de la delimitarea initiala. unul dintre sensuri banuiesc ca a fost pentru inainte si/sau dreapta peste calea ferata si unul pentru stanga; Conform codului rutier
"Nu constituie depasire, în sensul alin.(1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie"
. reamintesc ca in intersectia respectiva singurul indicator rutier este cel de cedeaza trecerea.in acest context ceea ce am facut nu cred ca mai poate fi considerata depasire ci doar incadrare pe banda gresita si in acest caz nu ar fi trebuit sa se aplice din acelasi articol 100. alin.1 pct.3?"nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare"??? - doar amenda
si inca o observatie pe procesul verbal: la adresa in loc de scara 1 apare scara 7
nu vreu sa par disperat dupa recuperarea permisului dar situatia este cam ambigua din punctul meu de vedere si vreau sa ma lamuresc
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
vladhone, utilizator
Citatul se refera la circulatia pe doua benzi pe sens.Dv. ati "depasit o coloana in stationare si la o intersectie.Daca puteti demonstra existenta celor trei benzi de circulatie (eventual fotografii pregatite) , solicitati probe video de la echipaj.Daca nu , - aveti castig de cauza, daca au ceva , - scoateti si dv. pozele pregatite.:rtfm:

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv! KnightRider KnightRider Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o ... (vezi toată discuția)