avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Date cu caracter personal la avizierul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Date cu caracter personal la avizierul asociatiei

Doresc sa stiu daca este legala (conf. Legii 677/2001), afisarea numelui si a prenumelui la avizierul scarii blocului aflat in interiorul scarii si ce pot face dpdv legal sa nu fie trecut decat numarul aprtamentului.
Precizez ca am solicitat verbal administratorului sa scrie doar numele de familie, dar acesta mi-a spus ca asa sunt listele si nu poate face nimic.
De asemenea va intreb, nu cumva asociatia de proprietari trebuie sa fie inscrisa la ANSPDCP pentru a prelucra datele cu caracter personal.
Trebuie sa fac vreo cerere/plangere scrisa? si daca da, catre cine?
Multumesc.
Am intalnit situatii de genul acesta.
Rezolvarea: s-a scris un nume fictiv ...
Incercati varianta asta.
Este problema care poate fi solutionata de comitetul executiv
Asociațiile sunt exceptate de la înscrierea in ANSPDCP. art 1 c) din decizia 90 din 18 iulie 2006 publicat im MO 654/2006
Se face caz prea mare de aceste lucruri, dar, in fine, puteti hotari pe plan local aceasta chestiune. Nu stiu de ce toata lumaea zice ca:
...am solicitat verbal administratorului sa scrie doar numele de familie, dar acesta mi-a spus ca asa sunt listele si nu poate face nimic.

Zic, asa intrebare - asa raspuns.
Aceste chestiuni se "discuta" in scris cu conducerea as. prop. si daca este cazul in AG a proprietarilor.
Am mai vazut LP fara nume - prenume proprietar, ci numai o numerotare 1- xx, care nu are cum sa deranjeze pe nimeni, ba se mai degajeaza rubicile LP.
Trebuie sa aveti aceeasi dorinta si pentru lista de la interfon... dar ce te faci cand in interior, gasesti etichete pe usa proprietarului: Dr. inginer Xulescu Paul? Domnul doctor ar fi bucuros daca primaria ar pune si niste indicatoare stradale cu sageata: Spre locuinta donului doctor ing...
Poate ne spune cineva cum procedam in cazul responsabililor cu semnaturile de pe LP. Va propun ca la presedinte, cenzor si administrator sa punem niste nume fictive, ceva inspirat din telenovelele care ruleaza pe programele de TV... Devenim paranoici, nu alta.

Dar supraveghere video aveti la bloc, ca s-a batuta atata moneda pe-aici, de m-am saturat de-atata protectie a datelor cu caracter personal!
numai vorbe goale
1-eu am actionat in instanta rau platnicii si ce credeti la listele de plata era tecut numele intreg si initiala prenumelui adica POPESCU M la care in primul termen la instanta judecatorul a respins tot si a zis sa refacem absolut toate listele de plata erau vreo 15 si sa scriem numele tot la care avocatul nostru a fost de acord si mi-a explicat ca POPESCU M poate insemna o gramada de prenume care incep cu M si am refacut toate listele de plata si procesul a decurs normal
2-acelasi lucru l-am intilnit cind am invocat ipoteca imobiliara la OFICIUL DE CADASTRU JUDETEAN la rau platnici cu sume mari unde am depus 40 de doasre si la toate m-au pus sa scriu numele si prenumele cu litere mari si complet daci problemele cu doar nr apt sunt doar asa de forma
credeti ca daca erau date cu un caracter personal nu zicea nimeni nimic de genul asta sau degeaba le-a respins tribunalul

sau de exemplu magazinele mici de cartier care acumuleaza mii de bonuri de masa pe care e trecut numele ,prenumele si cnp si vinzatorul le copiaza pe toate pt interes personal aici cum este cu legea datelor personale?
si cind te gindesti ca orice casier de la orice magazin poate face asta adica sa aiba la dispozitie mii de cnp ?
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Liste asociatie de proprietari daniela.mica@gic.ro daniela.mica@gic.ro Buna ziua, avand in vedere ultimele amenzi acordate asociatiilor de proprietari privind nerespectarea Regulamentului 679/2016-prelucrarea datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Afisarea restanțierilor incalca gdpr? AlMaria AlMaria Afisarea restanțierilor incalca GDPR? Buna seara, îndrăznesc sa mai adresez o întrebare, în urma unei situații cu care ne confruntam: Afisarea ... (vezi toată discuția)
Are voie asociația de proprietari să afișeze un tabel cu nume, prenume și număr apartament la intrarea în bloc? PotoschiAna PotoschiAna Are voie asociația de proprietari să afișeze un tabel cu nume și prenume, număr apartament la intrarea în bloc? Mulțumesc (vezi toată discuția)