avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Date cu caracter personal la avizierul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Date cu caracter personal la avizierul asociatiei

Doresc sa stiu daca este legala (conf. Legii 677/2001), afisarea numelui si a prenumelui la avizierul scarii blocului aflat in interiorul scarii si ce pot face dpdv legal sa nu fie trecut decat numarul aprtamentului.
Precizez ca am solicitat verbal administratorului sa scrie doar numele de familie, dar acesta mi-a spus ca asa sunt listele si nu poate face nimic.
De asemenea va intreb, nu cumva asociatia de proprietari trebuie sa fie inscrisa la ANSPDCP pentru a prelucra datele cu caracter personal.
Trebuie sa fac vreo cerere/plangere scrisa? si daca da, catre cine?
Multumesc.
Observ ca se fac comentarii degeaba "D-le Adriantot".
numele si prenumele presedintelui, cenzorelui sau a altor membrii de asociatie, de pe anume hotarari,decizii etc. nu ma deranjeaza ca apare deoarece ei au ales sa aiba acele atributii si in consecinta au fost de acord, dar daca tot si-au trecut numele si prenumele, de ce nu trec si adresa completa a lor (nr. apartament, blocul, strada etc)? sa stiu si eu unde locuiesc ei, asa cum pe lista de la asociatie in dreptul meu este trecut si se stie clar unde locuieste si cine.
De asemenea nu doresc sa fac discriminare fata de vecini, in momentul in care pe lista va aparea doar nr. apartament cu siguranta nu va fi doar in dreptul apartamentului meu, ci la toti vecinii.
Si inca un aspect, pe lista de la interfon este trecut doar nr.apartamentului, la scara mea, aceasta fiind modificata la propunerea mea.
Deci, repet nu mai faceti comentarii aiurea despre subiect, ci veniti cu solutii concrete.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
marin_catalin, utilizator
Un administrator competent nici nu ar trebui sa se opuna acestei cerinte
normal ar trebui doar s-o execute ca pe vremea comunistilor fara a avea vreun drept la replica deoarece prin dreptul la replica dovedeste ca nu e competent iar motivarea acestuia este foarte corecta si asta e parerea omului nu il poti condamna
-problema este ca nu el ia decizii ci presedintele si comitetul ex iar daca invoca aceeasi motivare ca si administratorul automat toti sunt incompetenti
-
pe motiv ca "asa sunt listele si nu poate face nimic", deoarece listele nu sunt picate de la Dumnezeu din cer, ci sunt facute de oameni....
corect doar ca tot aia care au facut listele tot ei sa le si modifice iar motivul putea sa fie altul"nu depinde de mine acest aspect ci de comitet si de presedinte"si atunci respectivul se adresa presedintelui adica mie si raspunsul pe care il dadeam este afisat mai sus la interpelarea mea la punctele 2,3,si 4
-
Trunchiati fraza mea si asta va face sa vedeti prost lucrurile.
Un administrator competent nici nu ar trebui sa se opuna acestei cerinte pe motiv ca "asa sunt listele si nu poate face nimic", deoarece listele nu sunt picate de la Dumnezeu din cer, ci sunt facute de oameni.... si oamenii le pot modifica, daca existe motive rezonabile ......

D-aia e incompetent, ca motiveaza absolut intr-o situatie in care lucrurile sunt relative.

Iar dv. sunteti acolo presedinte, nu ca sa aruncati la cos cerintele oamenilor intr-o atitudine aroganta ca "asa e legea" sau ca "asa e programul", ci sa va aplecati asupra cerintelor proprietarilor daca ele sunt rezonabile si sa vedeti de ce vi s-a respins cu adevarat dosarul la judecatorie.
Trebuia sa dovediti relatia directa intre numarul apartamentului si numele celui pe care il dadeati in judecata, iar asta o puteati face si pe alta cale decat punand numele pe lista care, intre noi fie vorba, nu are nicio valoare juridica. Si stiti de ce? Pentru ca pe lista de intretinere, din anumite motive poate fi trecut numele scris gresit si mentinut asa fara ca cineva sa sesizeze, poate fi trecut sotul nepropriretar pentru ca la un moment dat, cand s-a creat lista acestora sotul respectiv era mai vizibil si presedintele sau administratorul l-o fi trecut pe el, in loc de proprietarul de drept, pentru ca intre timp proprietarul se poate schimba printr-un act de donatie fara ca presedintele sa afle etc.

Dar asta e, justitia este imprevizibila si nu afli daca ti se taie capul decat cand bate judecatorul cu ciocanelul in tavita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liste asociatie de proprietari daniela.mica@gic.ro daniela.mica@gic.ro Buna ziua, avand in vedere ultimele amenzi acordate asociatiilor de proprietari privind nerespectarea Regulamentului 679/2016-prelucrarea datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Afisarea restanțierilor incalca gdpr? AlMaria AlMaria Afisarea restanțierilor incalca GDPR? Buna seara, îndrăznesc sa mai adresez o întrebare, în urma unei situații cu care ne confruntam: Afisarea ... (vezi toată discuția)
Publicare nume proprietari mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu cat de legal este ca la avizier sa fie publicate numele locatarilor din bloc cu nr de apartament? (vezi toată discuția)