avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata TVA AUTO dupa 1 mai 2009
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata TVA AUTO dupa 1 mai 2009

Buna,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema: am achizitionat, pe firma, dupa 1 mai 2009, o masina second-hand din Germania.
Am platit taxa de prima inmatriculare, am inmatriculat-o iar acum contabila imi spune ca ar trebui sa platesc si TVA la ea cf. legislatiei aparute dupa 1 mai? este adevarat?

Astept raspunsul vostru urgent.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iliesabau , utilizator 11:44, 2 Iulie 2009
pt.mai multe detalii contacteaza-ma pe mail-ul meu.mi-e lene sa scriu acum Dar stiu tot si te pot ajuta
asta stim toti.!nu este clar daca pentru val.reziduala facturata in ratele lunare deduc sau nu tva-ul.Pentru val rez.finala este clar ca nu deduc atunci se face transmiterea dreptului de propr.se considera achizitie-livrare.Rog raspuns
si atentie daca transferul sau cesiunea de cr.se face inainte de 12 luni -desi e putin probabil-dar totusi daca se intampla , toata perioada nu se mai considera leasing financiar ci achiz.si pt toata val nu se deduce tva.
legat de aceasta discutie, sunt pus in mare incurcatura.
am firma platitoare de tva.
vreau sa iau masina second hand din germania. am trimis actele si firma de acolo
a fost de acord sa vanda masina la pretul nett, fara tva. adica in loc de 6999 platesc 5880 euro.
am vorbit cu contabilasi mi-a spus ca potrivit Circularei ANAF 341061/15.05.2009, la inmatricularea
masinii in tara o sa fiu nevoit sa platesc tva-ul.
luand legatura cu alti contabili, mi-au zis ca potrivit articolului 143 si 152 din codul fiscal, nu platesc nici un tva in tara la inmatricularea masinii, deoarece masina este second hand iar plata tva-ului potrivit Circularei ANAF 341061/15.05.2009, se aplica persoanelor juridice la achizitia masinilor noi.
va rog din suflet sa ma lamuriti care este adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva achiz.leasing fin. masina marfa (dubita ) ametist ametist Am dreptul de deducere a TVA daca se achizitioneaza o dubita de tranport marfa (doua locuri in fata si in spate platforma acoperita) tip Mercedes, dar sub 3500 ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli dupa 1mai Primainvest Consulting Ltd. Primainvest Consulting Ltd. Buna ziua, As avea cateva nelamuriri legate de deductibilitatea unor cheltuieli dupa 1Mai si va rog sa imi oferiti punctul dvs. de vedere in masura in care ... (vezi toată discuția)
Deducere tva pt.combustibil ContSters74711 ContSters74711 Activitatea principala a unei societati este \"Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea\" Caen 7112. Poate sa-si deduca tva-ul pt. ... (vezi toată discuția)