avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza temporara grup China
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza temporara grup China

Buna seara,

Organizația pentru care lucrez găzduiește un curs internațional adresat tinerilor muzicieni.

Avem un grup de 9 cursanți din Asia - opt din China + unul din Taiwan. Vrem evident să îi asistăm în obținerea vizei. Cursul e la Cluj, eu sunt în București și trebuie să facilitez procesul de aici.

Studenții chinezi au nevoie de viză de scurtă ședere, pentru activități culturale; au nevoie din partea noastră de o invitație scrisă / sub forma unei declarații din partea organizației, care ar trebui să fie depusă la Serviciul pentru Imigrări.

[ link extern ]

Nelămuririle mele:

- acesta este singurul document necesar din partea noastră? unde trebuie să fie depus pentru aprobare? (cât mai repede, pentru că durează 60 de zile, iar cursul are loc în primele două săptămâni din iulie)

- am auzit și de o invitație notarială; e nevoie și de așa ceva?

- trebuie să fie depus spre aprobare la Cluj sau la București?
colegii mei de la Cluj au fost acolo la Serviciul de Imigrări și li s-a spus că pentru asemenea situații e de solicitat asistență de la Inspectoratul General pentru Imigrări

- căruia dintre departamentele IGI trebuie să mă adresez până la urmă? Serviciului Cetățeni State Terțe?

Vă mulțumesc, sper să mă ajutați să mă lămuresc.





Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
danastoica30, utilizator
Fiind vorba de un grup organizat va trebui sa declarati si unde anume ii cazati pe acestia. [ link extern ]
Sunt de parere ca trebuie sa instiintati IGI Bucuresti daca acestia intra in tara la Bucuresti. Daca insa aterizeaza la Cluj semnalati autoritatile clujene.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza in romania serady serady Buna ziua, As dorii sa stiu cum pot sa obtin o viza in Romania pentru un termen de 3 luni pentru o persoana rezidenta in China! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Viza de scurta sedere cu multiple intrari iulia3008 iulia3008 Buna ziua. Viitorul meu sot vrea sa vina in Ro in august 10 zile, apoi sa se intoarca in Egipt pentru 26 zile sa isi rezolve toate problemele de acolo si sa ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)