avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprirea in trafic fara motiv intemeiat este interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprirea in trafic fara motiv intemeiat este interzisa

Controlul rutier de rutina a disparut de mult dar multi juristi inca nu au aflat asta.
Pentru cei care vor sa se documenteze va rog sa cautati : Concepţia de atitudine şi acţiune a poliţistului rutier! Documentul intern care reglementeaza felul in care actioneaza politia rutiera in trafic.
Se interzice:

controlul de rutina asupra traficului rutier. Oprirea autovehiculelor pentru control urmand a se face numai atunci cand, prin observare directa ori cu mijloacele tehnice certificate, se constata incalcarea regulilor de circulatie, precum si atunci cand exista date si informatii ca s-au comis infractiuni sau contraventii, ca autovehiculele vizate transporta bunuri, valori provenite din savarsirea unor fapte ilicite ori persoane urmarite conform legii ori cand se executa actiuni tematice, punctuale, unde oprirea tuturor autovehiculelor care fac parte dintr-o anumita categorie este necesara;

link: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 19:51, 16 August 2018
Da, aveti dreptate, este foarte interesant. Insa, unde se mai intampla contrariu?
Unde se mai intampla contrariul? Adica sa existe controale "de rutina"? Peste tot. Acum 2 luni am fost oprit asa pur si simplu, actele la control si la revedere. Nu am incalcat nicio regula de circulatie, viteza era sub cea legala (pentru ca tocmai traversasem o cale ferata peste care nu se putea merge cu mai mult de 10km/h), nu era nimic in neregula. De fapt, a incercat militianul o chichita: de ce circul cu proiectoarele de ceata aprinse? Asta in conditii de ceata densa in care vizibilitatea era sub 30m. Funny, eh?
Din pacate am intalnit chiar aici pe forum o gramada de avocati care nu stiu sa interpreteze legea. poftim mostra: www.avocatnet.ro/content/art...
Se intampla si acum destul de des:
[ link extern ] /
Face parte din micile abuzuri ale politiei rutiere... iar stimatii nostri cetateni nu isi apara drepturile si libertatile, ba din contra li se pare normal putin abuz si niste drepturi incalcate din partea celor care se afla in slujba noastra !
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
LUCk33ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda proiectoare marius_man marius_man Buna seara, am si eu o rugaminte la cine se pricepe in contestarea amenzilor de circulatie... Dupa un drum de aprox. 7 ore in care am traversat 4 judete, ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie pentru folosirea luminilor de ceata, fata, ziua Kun Tibor Kun Tibor Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ... (vezi toată discuția)
Oprirea luminilor de intalnire, cand autovechiculul este oprit Rușeț Daniel Rușeț Daniel Am o intrebare legata de obligatiile conducatorului auto, atunci cand efectueaza manevra de oprire a autovehiculului pe drumurile publice. Este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)