avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Depunere d205
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Depunere d205

Bună ziua!
Știu că este weekend, dar mă gândeam că poate se găsesc pasionați care accesează forumul și în această perioadă. Întrebarea mea este:

Pentru o entitate fără scop patrimonial, care în 2014 nu a avut nici un fel de venituri, se mai depune declarația 205? Se depune cu datele persoanei, completat cu baza și impozit 0? Că din formularea legii reiese că declarația se depune pentru venituri, fără nici o referire la lipsa veniturilor.
Vă mulțumesc din suflet, dacă îmi răspundeți careva în timp util !
Cel mai recent răspuns: Mircea1990 , utilizator 16:30, 28 Februarie 2015
Nu o mai depuneti daca nu ati avut in 2014 contracte de munca sau contracte civile pe ong. Nu are legatura cu veniturile incasate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Este vorba, mai exact, de niște indemnizații pentru conducerea sindicatului, care în 2014 nu s-au mai acordat, de nici o culoare. Persoanele nu au fost revocate, iar numirile lor nu știu dacă presupun niște drepturi obilgatorii și periodice (dar pot afla). În 2013, li s-au acordat indemnizații, când și când. Deci răspunsul dumneavoastră mi se aplică și în cazul meu, particularizat astfel? Vă rog, răspundeți încă o dată. Vă mulțumesc!

PS:știu că nu are legătură cu venituri încasate, m-am exprimat deficitar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Mircea1990, utilizator
Daca nu s-au acordat astfel de venituri respectivelor persoane si deci nu s-au platit nici impozit pe veniturl respectiv in 2014, atunci nu se depune acum nici declaratia 205.
Vă mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea venitului zilierilor la ong Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Un ong a avut zilieri care au ajutat la intrerinerea pasunii. Au fost platiti din sumele primite ca sponsorizari de la APIA.Contabila care era le-a facut un ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare anuale 2014 puicuta puicuta Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatiile financiare anuale ce trebuie sa fie depuse de o Asociatie Casa de Ajutor reciproc a Pensionarilor. Mentionez ... (vezi toată discuția)