avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Incadrarea in grad de handicap
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Incadrarea in grad de handicap

Buna ziua ,va rog sa-ma ajutati in anul trecut am fost operata mi-a scos rinichiul drept ,de la primarie am primit o informatie ca pot sa ceri incadrarea mea in grad de handicap,am pus dosarul cu actele necesare si am primit raspuns ca -nu se incadreaza in grad de handicap cu motiv-nu se incadreaza in criteriile cf.Ordinul nr.762/31.08.2007 al mmfes si Ordinul nr.1992/19.11.2008 al MSP.
Intrebarea mea este:daca imi lipseste un organ uman(un rinichi) care a fost scos pentru ca a fost diagnostizat bolnav cu zona hemoragica,poate fi contestat certificatul de incadrare in grad de handicap? si daca da care este procedura.
Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:19, 28 Februarie 2015
Va trebui sa studiati Ordinul MMPS nr. 2299 din 23 august 2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Gasiti legisaltia pe internet.
Trebuie sa depuneti contestatie in timp de maxim 30 de zile de la emiterea certificatului la Comisia care l-a eliberat sau la secretariatul DPPH.
Procedura de solutionare a contestatiei este indeplinita de Comisia superioara din cadrul MMPS.
Multumesc frumos,am crezut ca puteti sa-ma ajutati cu un raspuns mai clar de studiat am studiat dar nu stiu cum interpreteaza domnii sau doamnele de la comisie.
Comisia se ghideaza dupa un regulament propriu, cu respectarea stricta a procedurii din ordinul mentionat de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie Arnaud Arnaud Buna ziua, Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap cancer la san. Simplu007 Simplu007 Dacă o persoană (vârstă 54, angajată) căreia i a fost extirpat sânul, îi este refuzat certificatul de handicap pe motivul: Nu se incadreaza in ... (vezi toată discuția)
Nu a fost redactata inca o sentinta care are1 an de zile de la pronuntare.ce e de facut? seucea seucea Va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti la cele 2 intrebari. In anul 2013 am inaintat in Instanta o Contestatie ,prin care Solicit Instantei ... (vezi toată discuția)