avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul Asociatiei de proprietari de a opri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul Asociatiei de proprietari de a opri utilitatile pentru neplata penalitatilor la intretinere

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca Asociatia de Proprietari dintr-un imobil nou de locuinte are dreptul sa inchida apa si caldura pentru neplata penalitatilor (intretinerea este la zi).

Va multumesc!
amvirdan a scris:

Asociatia nu are dreptul legal sa opreasca utilitatile pentru neplata.
In schimb poate face demersuri pe langa furnizorul de utilitati ca acesta sa faca acest gest.

Subiectul implicarii furnizorului de utilitati in relatia asociatia de proprietari rau platnici,a fost ridicat chiar de catre furnizorii de utilitati prin sesizari oficiale adresate autoritatilor/legiutorului
Avand in vedere ca furnizarea utilitatilor se face in baza contractului incheiat intre persoane juridice furnizor utilitati si beneficiar=asociatia de proprietari,furnizorul nu are competenta sa se implice in relatiile si raporturile dintre membrii asociatiei de proprietari
Furnizorul de utilitati prin contract are dreptul sa sisteze provizoriu furnizarea utilitatilor in cazul cand dupa decaderea termenului scadent de 15 zile,in interval de alte 30 de zile asociatia de proprietari nu isi achita factura
perfect de acord -nu platesti nu beneficiezi.Dar asta nu inseamna ca cei care nu platesc sunt NESIMTITI cum spui dumneata......nesimtite sunt tarifele practicate ,penalitatile -la nivel de penalitati bugetare,intru-un cuvant costurile enorme fata de nivelul de trai din Romania!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! In cazul meu este vorba de o Asociatie de Proprietari intr-un complex nou de locuinte. Ca mentiune, nu platim Radet, exista o singura centrala in complex care incalzeste.
@arlette, este cum am spus eu, asta pentru ca tarifele sunt egale pentru toti proprietarii, atat pentru cei care achita cat si pentru cei care nu achita, penalizarile sun egale pentru toti restantierii si sunt stabilite de toti proprietarii.
Doar noi alegem unde sa locuim, in condominii la comun unde sa nu platim, sau singuri la casa, unde daca nu platim reparatia casei cade pe noi, sau unde daca nu achitam la timp (nu cand avem timp) facturile, vine furnizorul la poarta si ne taie apa, ne taie gazul, ne taie curentul, iar penalizarile sunt mai mari si rebransatul mai scump!
Asa ca iertata sa imi fie catalogarea, dar TOTI restantierii au cablu, curent, telefoane fixe si mobile (ultima generatie), mananca, beau si se distreaza fara sa intereseze ca vecinul sau vacina, pensionari fiind achita intretinerea ca sa nu le opreasca lor utilitatile, iar cand datoria fata de furnizor este foarte mare, acestia opresc utilitatile si celor care au platit si celor care si-au batut joc de un condominiu intreg.
Vorba lui Badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!".
Iar la fotbal, politica si asociatii de proprietari toti se pricep din fata televizorului sau a monitorului, mai greu este cand suntem cu mingea la picior, in parlament sau la conducerea asociatiei, ca atunci orice bluza de un alb imaculat devine brusc gri sau chiar neagra!
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
ContSters241232, utilizator
Cel mai simplu ar fi pentru dvs. sa va achitati restantele.
Si eu stau la bloc si nu-mi place sa platesc pentru altii.

Alte discuții în legătură

Sistare individuala utilitati unuplusnoua unuplusnoua Buna ziua, Daca exista posibilitatea tehnica (contoare in afara apartamentelor), se pot sista individual utilitatile celor cu restante mai mari de 90 de ... (vezi toată discuția)
Radet ianasi elena ianasi elena Buna ziua! La Radet avem in sold penalitati din anii trecuti drept pentru care am fost nevoiti sa facem esalonare in vara pentru deblindare apa ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)