avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

Se poate face o expertiza contabilă pe documente incomplete si instanta sa le accepte, obligând chiar pârâtul la o anumită plată ce ar reieși din acte?X-(
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:18, 2 Martie 2015
Expertul va solicita depunerea la dosarul cauzei a tuturor documentelor (le va nominaliza) care ii sunt utile pentru a raspunde la obiectivele fixate de catre instanta de judecata pentru expertiza contabila.
Daca nu sunt depuse la dosar anumite documente (dintre cele solicitate), expertul poate intocmi raportul de expertiza, sub anumite rezerve (le va nominaliza) si va nominaliza inclusiv documentele care nu i-au fost puse la dispozitie sau va anunta instanta ca nu poate intocmi raportul din lipsa anumitor documente (le va nominaliza).
De regula, expertul solicita sa fie depuse la dosarul cauzei mai multe documente (mai multe surse de informare), unele care sa ateste acelasi lucru, tocmai in ideea ca exista posibilitatea ca anumite documente sa nu-i poata fi puse la dispozitie.
Instanta de judecata poate aprecia daca raportul de expertiza, intocmit cu rezerve (motivat, din lipsa anumitor documente nominalizate) poate fi util sau nu pentru a se pronunta in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto marian_marian173 marian_marian173 Buna ziua, Doresc sa stiu daca o expertiza tehnica poate fi realizata numai pe baza inscrisurilor? In cazul in care expertiza se face si prin demontarea ... (vezi toată discuția)
Expertiza consuello consuello Buna ziua, va rog, daca se poate, sa imi confirmati/infirmati urmatoarea idee : - expertul desemnat de instanta trebuie sa se raporteze strict la ... (vezi toată discuția)
Supliment la expertiza contabila kfcbibi kfcbibi Suplimentul la expertiza contabila judiciara trebuie sa aiba viza CECCAR? Se poate recuza expertul desemnat in supliment la expertiza? (vezi toată discuția)