avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot primi somaj lucrand in strainatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot primi somaj lucrand in strainatate?

Buna ziua

Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma subcontractoare( ale aceleiasi firme pt care a lucrat in Romania)un contract in Africa dar contributiile fiind platite in Austria.Acum dupa 8 luni de munca in Africa aceasta firma vrea sa aduca un austriac in locul lui iar cu el nu se stie ce se v-a intampla.Daca nu ii fac o alta propunere decenta si isi da demisia,poate lua somaj?. Cum poate proceda?




Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:56, 4 Martie 2015
Va multumesc pt raspuns dar sunt nelamurita.El a lucrat pt angajatorul austriac 8 luni (treizeci si ceva de saptamani) si are 40 de ani.Din ce am inteles nu poate primi somaj in Austria.Poare primi in Romania dar nu stiu daca i se pot aduna si aceste 8 luni deoarece contributia pe aceste luni a fost platita in Austria.Nu stiu daca aceste contributii se pot transfera.
Pentru o astfel de situatie intrebati la ANOFM - Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca
Email de contact: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , locuiesc în austria și sunt pensionară limita ... jasminne jasminne Bună ziua , locuiesc în Austria și sunt pensionară limita de vârstă din România , acum lucrez și la data de 1 nov 2024 aș împlini vârsta de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract munca torehon torehon Sotul meu a fost angajat in august 2014 de o firma subcontractoare din Austria si distribuit la firma \\\'\\\'.........\\\'\\\'ca supervizor.El a fost angajat ... (vezi toată discuția)
Legislatie in austria pneu expert pneu expert Am lucrat in Austria anul acesta 8 saptamani din 23 august ca ingrijitoare batrani la domiciliu 24 ore din 24 si am incheiat contractul de munca direct cu ... (vezi toată discuția)