avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tarife in valuta ptr.bilete de avion
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tarife in valuta ptr.bilete de avion

Am urmatoarea problema si as dori daca stie,sa ma ajute cineva!!

Pentru o deplasare in strainatate,am contractat mai multe bilete de avion.
-am contractat biletele de avion la pretul de 125 euro,in urma cu o luna la o agentie care se ocupa de vanzare bilete avion.
-cind am cumparat biletele,pretul in euro al biletului trebuia sa fie convertit in lei la cursul zilei :4.25,dar mi s-a spus ca voi plati biletul la pretul de 4.33lei/ un euro.(pret cu 2% mai mare decit cursul in lei al zilei,dat fiind fluctuatia valutara.)
As dori sa stiu daca este o reglementara legala,sau nu.(sau daca asa se procedeaza?)
Am inteles ca acest pret este practicat in general de agentiile de turism,la vanzarea biletelor de avion.
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 21:35, 21 Iulie 2009
Tarifele ZED se calculeaza in functie de agreementul individual al fiecarei companii si de aceea se gasesc doar pe site-ul fiecarei companii.
Asta depinde odata de ce intelegere are fiecare companie aeriana cu alta. Tariful depinde de distanta si poate sa fie low, medium si high.
Din cate stiu eu preturile afisate sunt de obicei in euro si doar pt companiile din State in dolari . Biletele sunt de mai multe tipuri, Free-uri in care se platesc doar taxe de aeroport( cateva din ele) si service charge( in care se plateste o suma standard in functie de mileage short,medium sau long haul).
Deci este posibil !!!
Multumesc frumos ptr.raspuns!,dar ,
problema era alta: daca in sit.in care am contractat niste bilete in euro,(125/biletul) ,plata facindu-se la cursul in lei al valutei din ziua in care se va efectua plata biletelor(indiferent de valoarea biletului in valuta) , platind si un avans ptr.ele ,este posibil ca tariful in final sa nu mai fie respectat? si in loc sa platesc valoarea celor 125 de euro *4.25(cit era cursul euro din ziua platii biletelor),sa platesc 125de euro*4.33(curs cu 2% mai mare decit cel normal),pe motiv de fluctuatie valutara???.
In aceasta situatie pe mine nu ma costa 125 de euro biletul ,ci 127 de euro!!!
Poate nu inteleg eu bine,dar tocmai de aceea se platesc biletele ...nu la pretul contractat,ci la pretul din ziua cumpararii,ca sa nu mai existe diferente valutare.
Ce inseamna acesti 2% in plus?
Din cite am inteles exista o intelegere,o reglementare(tacita sau legala?fiindca nu am reusit sa aflu),si asa ar proceda si alte agentii de turism!
Ma intereseaza ,daca stie cineva sa exista o asemenea reglementare si daca exista ,care este actul legal?
Ma poate ajuta cineva?


Multumesc anticipat!
Ceea ce imi spuneti dmv acum schimba putin datele problemei....in momentul in care ati contractat biletele si ati stipulat care este valoarea sau costul unui bilet ...trebuie respectate conditiile contractuale...cititi cu atentie contractul si vedeti daca nu exista si o alta clauza...daca nu exista costul biletului este cel din contract.
este prevazut in CONTRACTUL – CADRU de comercializare a pachetelor de servicii turistice

"Daca factura emisa de Agentie este exprimata in valuta (eur, usd), aceasta se va achita in aceeasi moneda. In cazul in care, la cererea turistului, factura emisa de catre Agentie va fi exprimata in lei, aceasta se va intocmi la cursul BNR din ziua emiterii facturii, la care se adauga un comision de risc valutar de 2%. "
Va multumesc mult!=D>

Alte discuții în legătură

Agentie de turism barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd As dori ajutor in privinta intocmirii unei monografii contabile ptr. o agentie de turism. (vezi toată discuția)
Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Alte servicii de rezervare si asistenta turistica 7990 acd acd Buna ziua, M-ar interesa sa deschid un site de rezervari cazari online . Precizez ca pe site se va putea platii contravaloarea inchirierii Ca sa evit ... (vezi toată discuția)