avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Noul Cod Fiscal 2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Noul Cod Fiscal 2015

Buna ziua, tin sa precizez de la inceput ca sunt administrator si asociat unic de SRL-D, si totusi nu cunosc toti termenii juridici.

Intrebarea 1: Conform Noului Cod Fiscal pe 2015, microintreprinderile, categorie la care intra si SRL-D-urile, care nu au angajati, vor trebui sa plateasca 3% + 1530 lei trimestrial. Daca eu ca SRL-D, nu am inceput activitatea efectiv, cel putin nu am clienti, cu toate ca am un contract pe firma, unde ca persoana juridica platesc un abonament fata de furnizor. Dar nu realizez nici un fel de venituri, ci doar cheltuieli momentan. Ma incadrez tot la aceasta categorie, de plata.. 3%+1530lei ? Adica, normal fiind cheltuieli pe firma mi s-ar parea normal sa beneficiez de deducere la impozite. Deodata ce nu realizez profit sau venituri, ci doar am cheltuieli, din ce as plati acesti 3% + 1530 lei?

Intrebarea 2: Daca Noul Cod Fiscal pe 2015, va fi aprobat, el va intra in vigoare din urmatorul an fiscal? Adica 2016?
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 20:44, 5 Martie 2015
Microintreprinderile platesc in 2015 3% din venitul impozabil indiferent de numarul angajatilor. Ce ati scris d-voastra e un proiect de lege (nu se stie daca va fi aprobat in aceasta forma) care se afla in dezbatere publica. Va fi valabil, in cel mai rau caz, cel devreme incepand cu anul fiscal 2016.
Daca presupunem ca masura va fi valabila incepand cu 2016, oricum nu stim cum vor arata normele de aplicare. Adica nu se raspunde inca la intrebari de genul "cei doi salariati (minim) pentru a putea aplica 1% taxare vor trebui sa fie cu norma intreaga obligatoriu sau se poate si cu norma partiala?"...cum a fost cazul pe vremea cand microintreprinderile trebuiau sa aiba minim un angajat.

Pentru scutirea de forfetar probabil va trebui facuta suspendare la registru, ca si pana acum.
Multumesc frumos pentru lamurire. Chiar m-ati ajutat enorm, mai mult decat a putut sa-mi explice propria mea contabila.
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinator intreprindere individuala, beneficiez de indemnizatie crestere copil? laura_frincu laura_frincu Buna ziua. Detin din martie 2014 o intreprindere individuala care are ca obiect comertul cu amanuntul, mai clar am un magazin alimentar. Nu am contract facut ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit forfetar ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati:: Firma va fi microintreprindere, platind impozit ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere fara salariat - ce s-a intamplat cu taxa de 1530 lei / trimestru? avo7 avo7 Buna ziua, Am vazut o multime de calcule si exemple pe aici privind impozitele la microintreprindere, dar nicaieri nu am mai vazut vreo precizare despre taxa ... (vezi toată discuția)