avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fluturas de salariu obligatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fluturas de salariu obligatoriu?

Buna ziua,

Ma intereseaza doua lucruri referitoare la societatile de distributie, si anume:
1. daca societatile comerciale (cele din domeniul distributiei de marfuri in special) sunt obligate prin lege sa furnizeze angajatilor lunar fluturasul de salariu. In momentul de fata primim decat statul de plata pe care il semnam pentru ridicarea salariului cash, iar angajatului nu ii revine nici o dovada privind calculul salariului pentru care a semnat in stat. Daca acest lucru este obligatoriu, iar angajatorul nu il respecta, ce amenda poate primi de la ITM?
2. In cazul incetarii CIM cu acordul ambelor parti, cum pot demonstra ca nu mi-a fost platit comisionul din vanzari aferent ultimei luni lucrate, asta in situatia in care in CIM nu este stipulat nimic privind comisionul din vanzari?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 21:26, 13 Iulie 2009
Cartea de munca trebuie sa o primiti in termen de 30 de zile de la incatarea contractului de munca, iar cel tarziu cand primiti lichidarea trebuie sa primiti si doccumentul in baza caruia sa va puteti ridica din banca garantia oprita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu semneaza stat de plata? ionny ionny ceea ce nu inteleg este de ce nu semneaza stat se plata din moment ce are CIM,avand in vedere faptul ca firma are doar 2 angajati?iar angajatorul refuza sa-i ... (vezi toată discuția)
Garantie gestionar nicoledea nicoledea sunt gestionara si as dori sa stiu si eu ce suma de bani trebuie sa-mi opreasca angajatorul,constituind garantia ...am citit pe acest forum ca trebuia sa ... (vezi toată discuția)
State de plata - fluturasi salariu Silviu.ps Silviu.ps Buna, Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre ... (vezi toată discuția)