avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri PFA pentru calcul indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri PFA pentru calcul indemnizatie

Buna seara,
Lansez urmatoarea speta la care solicit cu mult interes raspuns:
Realizez venituri din PFA, urmand ca in luna septembrie 2015 sa suspend activitatea si sa intru in CCC.
Am fost recent la Directia Pentru Protectia Copilului si am aflat ca dosarul de indemnizatie va trebui contina (de la ANAF) form. 250 pt 2014 si 260 pt 2015.
Am facut marea greseala sa completez declaratia 220(venit estimat pe 2015) cu valoarea minima posibila(ca sa nu platesc acum impozitul), adica 500 lei/an, deaceea am inteles ca acea decizie de impunere(formularul 260) va veni pt aceasta suma.Sunt intr-o mare incurcatura, pt ca practic pot pierde indemnizatia dintr-o prostie...o declaratie completata pe fuga, fara cap.
Stie cineva daca se mai pot face rectificative la 220 sau 260...sau ce pot face sa platesc impozitul real anul asta pt a beneficia de drepturile aferente?Mentionez ca am activitate si estimarea reala a profitului pana in septembrie 2015 este de 40.000 lei, suma la care oricum voi plati impozit, daca nu anul asta la anu:(((((
Cel mai recent răspuns: andrradas , utilizator 09:33, 4 Martie 2015
Ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara, va putea completa o declaratie rectificativa pana la termenul prevazut de lege, situatie in care se va inscrie „X“ in casuta special prevazuta in formular in acest scop.
(OPANAF 52/2012 – Modelul si continutul unor formulare privind Impozitul pe venit (titlul III) din Codul fiscal (Legea 571/2003))
Va multumesc, merg azi la ANAF si solicit depunere rectificativa, sper sa si rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimat 220 bibibossu bibibossu In data de 06.02.2012 am depus, eu si sotia, Declaratia privind venitul estimat 220, pentru veniturile din inchiriere apartament pt 1 an (perioada de ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru anul 2018 cristianba cristianba Buna ziua, Declaratia unica rectificativa pentru 2018 se face pe acelasi formular care s-a depus initial (formularul pentru estimare 2018) sau pe formularul ... (vezi toată discuția)