avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incasare drepturi banesti
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incasare drepturi banesti

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema si anume: o invatatoare a decedat si urmeza sa incaseze drepturi hotarari judecatoresti conf.L221/2008.Nu s-a facut succesiunea .
Intrebarea este cine poate incasa banii?(mostenitori sotul si un copil)
Va multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 8 Martie 2015
Potrivit art.167 alin.2 C.mun., in caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.

Plata drepturilor salariale în caz de deces al salariatului se face către persoanele arătate - soţ supravieţuitor, copii, părinţi -, în ordinea arătată, independent de împrejurarea că s-a cerut sau nu deschiderea succesiunii, independent de împrejurarea că persoanele în cauză au calitatea de moştenitori legali sau testamentari, precum şi independent de împrejurarea că au acceptat sau nu succesiunea. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 581).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept salarizare ana cornelia ana cornelia Un salariat a decedat in martie 2018 si familia nu a facut masa succesorala. Acum im iunie 2019 mai are drepturi salariale din hotarari judecatoresti si ... (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)