avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept salarizare

Un salariat a decedat in martie 2018 si familia nu a facut masa succesorala. Acum im iunie 2019 mai are drepturi salariale din hotarari judecatoresti si despagubiri civile. Mentionez ca este vorba de un cadru didactic.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:50, 7 Iunie 2019
În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(art.167 alin.2C.mun.)

Plata drepturilor salariale în caz de deces al salariatului se face către persoanele arătate - soţ supravieţuitor, copii, părinţi -, în ordinea arătată, independent de împrejurarea că s-a cerut sau nu deschiderea succesiunii, independent de împrejurarea că persoanele în cauză au calitatea de moştenitori legali sau testamentari, precum şi independent de împrejurarea că au acceptat sau nu succesiunea. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 581).
Treaba cu "independent de împrejurarea că s-a cerut sau nu deschiderea succesiunii" nu stiu daca e recunoscuta pe la institutiile de pe la noi cand va duceti la ghiseu. Asa ca e cel mai indicat sa dezbateti succesiunea ca sa nu aveti si alte batai de cap..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare drepturi banesti polexeangelica polexeangelica Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema si anume: o invatatoare a decedat si urmeza sa incaseze drepturi hotarari judecatoresti conf.L221/2008.Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Hărțuire psihică la locul de munca Mocanu Florina Ioana Mocanu Florina Ioana Daca o persoana din conducere m-a jignit public in lipsa mea ce se poate face? (vezi toată discuția)
Agresiune fizică si verbală la locul de muncă Heghibeli Heghibeli Bună! Ieri la servici un coleg m.a agresat fizic (m.a treas de ureche) si mi.a adresat cuvinte jignitoare. Pentru ca fosta lui concubină mi.a trimis câteva ... (vezi toată discuția)