Îmi pare rău, însă mi-a fost foarte greu să mă descurc cu amalgamul de date oferit de dvs. Aţi amestecat paragrafe dintr-o adeverinţă cu paragrafe din cel puţin o decizie de pensie şi cu întrebările dvs. Trebuia să folosiţi ghilimelele şi să precizaţi de fiecare dată din ce act citaţi.
Eu o să vă răspund la ceea ce am înţeles. Doamna este născută în august 1956. Vârsta standard de pensionare este de 60 de ani şi 6 luni (februarie 2017), stagiul complet de cotizare este de 30 de ani şi 6 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani. Problema este faptul că doamna nu a realizat stagiul de 30 de ani şi 6 luni, având doar 27 de ani şi 10 luni.
Dacă ea ar fi realizat un stagiu de cotizare de 30 de ani şi 6 luni, vârsta standard de pensionare s-ar fi redus şi în prezent ar fi beneficiat de pensie pentru limită de vârstă. Pentru a beneficia de pensie anticipată parţială era necesară îndeplinirea aceleiaşi condiţii, şi anume realizarea unui stagiu de 30 de ani şi 6 luni.
Paragraful de mai jos nu ar fi trebuit să existe într-o decizie de pensie. De acolo l-aţi luat?
-01.04.2001-03.05.2010 grupa a III a -9 ani si 1 luna
Grupa III de muncă înseamnă condiţii normale de muncă. Problema este aceea că în grupe de muncă s-a lucrat până în data de 01.04.2001. Prin urmare, după această dată, în niciun act nu ar mai trebui să existe referiri la activitatea lucrată în grupe de muncă. Începând cu data de 1 aprilie 2001 se lucrează în condiţii speciale, deosebite şi normale de muncă.