avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... transport copii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

transport copii

Buna ziua am un nepot face 9 ani in august ma intrebam dupa noua lege daca il pot transporta in locul din fata ,la un renault trafic care are total 3 locuri in fata .
din italia in romania Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:18, 13 Martie 2015
OG nr. 21/2014 instituie noi obligatii pentru soferi.
Soferii vor avea obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poarta centurile de siguranta sau sunt transportati numai in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate.care se fixeaza de bancheta din spate, cu ajutorul unor centuri speciale sau a celei de siguranta a masinii.
Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate in functia de varsta si greutatea
De la intrarea in vigoare a OG nr 21/2014,este interzis transportul copiilor in varsta de pana la 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta.

"Copiii cu varsta de peste 3 ani, avand o inaltime de pana la 150 cm, pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta doar daca ocupa, pe timpul transportului, orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata"



Multumesc mult sarut mana
Si de cine trebuie sa fie omologate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate scaun auto copii flaviuska flaviuska Am doi copii gemeni cu handicap grav tetrapareza spastica, nu isi tin capul si nu stau in fund, trebuiesc transportati cu masina peste tot prin tara la ... (vezi toată discuția)
Transportul copiilor in autoturisme BG BG Am 3 copii(o fetita de 4 ani si gemeni de un an) si nu sunt sigur daca solutia gasita pentru transportul acestora cu autoturismul personal este in regula. ... (vezi toată discuția)
Transport copii NNorbert NNorbert Buna seara! Intrebarea mea este: cum pot transporta copilul de 4 ani in masina, fara sa fiu amendat, pe bancheta de spate cu cetura de siguranta? In ... (vezi toată discuția)