avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorarii avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorarii avocat

Bună!
Aş dori să ştiu care sunt etapele onorariilor pentru avocat?
Există un onorariu pentru întâmpinare la un proces, şi un alt onorariu pentru reprezentarea în instanţă la acelaşi proces?
Întreb acest lucru întrucât mi s-a cerut să fac o întâmpinare într-un dosar de daună auto pentru care am plătit un onorariu de 500 RON şi aş dori să ştiu dacă pentru o reprezentare în instanţă, în acelaşi dosar, practic este prima instanţă, va trebui să plătesc un alt onorariu?
Vă mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
bvlucretiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:30, 27 Martie 2015
Teoretic da, practic....avocatul isi poate stabili onorariul de comun acord cu clientul, pentru fiecare etapa procesuala sau pentru tot dosarul.
Onorariile se stabilesc prin negociere intre client si avocat,acestea pot consta fie intr-un onorariu fix pt reprezentare pe parcursul judecarii cauzei intr-o anumita faza procesuala,dintr-un omorariu fix si un onorariu de succes sau stabilit pt redactare actiune,redactare intampinare,redactare reconventionala,pt fiecare termen in parte etc,
Depinde cum v-ati inteles cu avocatul in contractul de asistenta juridica.
La 500 lei eu cred ca i-ati platit doar intampinarea in procesul dvs.
Banuiti si dvs. ca asa este...

Discutati cu avocatul clar daca va ia urmatorii bani pentru un termen sau pentru intreg procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu ContSters407458 ContSters407458 Cate costuri include onorariul unui avocat intr-un proces pana la finalizare, onorariul nu este inclus intr-o suma fixa de la inceput pana la finalizare ? se ... (vezi toată discuția)
Cerere restituire onorariu avocat marap marap Buna ziua! Din perspectiva clientului, care ar fi modalitatea de recuperare a onorariului avocatial? Pe scurt, clientul avea o hotarare favorabila de ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)