avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu

Cate costuri include onorariul unui avocat intr-un proces pana la finalizare, onorariul nu este inclus intr-o suma fixa de la inceput pana la finalizare ? se achita onorariul pentru fiecare infatisare ? in contract nu se stipuleaza decat plata transportului ,in rest nimic ! Nu ar trebui specificate toate costurile ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:44, 4 Martie 2017
Depinde cum ati facut contractul ! daca scrie ca onorariul e de x lei pt fiecare infatisare + transportul inseamna ca e corect .In contract trebuie scris si termenele pana la care trebuie achitat onorariu.Acolo ce scrie?.Din experienta va spun ca unii avocati chiar daca au stabilit o suma ca onorariu, incearca sa mai ciupeasca de la client (daca acesta nu riposteaza)).
Onorariul de regula se percepe pt o singura etapa a procesului. Pt apel respectiv recurs se intocmeste alt contract, alt onorariu cu acelasi avocat sau cu altul. Daca clientul cere expres sa fie reprezentat in toate caile de atac se poate si asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Uzual in contractul de asistenta juridica este trecut onorariul ptr.fiecare faza procesuala(fond,apel si recurs) si, eventual cost transport(daca nu este in aceeasi localitate.)
In contract se stabileste costul intregului proces in fata instantei sau in alte modalitati, in raport de fiecare termen de aparari care se pot face sau nu in functie de apararea partii adverse care necesita aparare si din partea avocatului dvs.
Sunt cazuri in care clientul vrea 5 amanari si la avocat nu ii convine decat daca este platit pentru fiecare amanare.
Sunt procese care dureaza un termen sau doua si altele care pot avea 40 de termene.

Fiecare caz are specificul lui si intelegerea dintre client si avocat difera.

Onorariul trebuie insa specificat in contract si chiar si plata pentru fiecare termen de judecata daca asa se inteleg partile.

Contractul de asistenta juridica poate avea multe variante de intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Recursul unui proces armina armina vreau sa va intreb daca mai trebuie dat onorariu avocatului pentru recursul unui proces, mentionez ca avocatul a primit onorariul stabilit la inceput .va ... (vezi toată discuția)