avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare abuziva a fisei postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare abuziva a fisei postului

As vrea sa ma indrume cineva ce as putea face legal daca angajatorul modifica inmod abuziv fisa postului unui executant cu sarcini care ii revin postului de conducere bazandu- se pe faptul ca la finalul fisei postului este specificatia " si altele". Nu se imcalca prevederile Codului muncii? Meseriile/ ocupatiile nu sunt specificate clar in COR? Mentionez faptul ca seful nu stie sa execute sarcinile, el este remunerat pt postul de conducere si eu pe postul de executant.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 8 Martie 2015
In baza dispoziiilor art. 40 alin. (1) lit. b din Codul muncii, angajatorul poate proceda oricand, pe parcursul executrii contractului individual de munc la modificarea fisei postului.
Fisa postului nu este un document ‘‘elaborat o data pentru totdeauna". In timp, conditiile, mediul, cerintele unui post se schimba, atragand dupa sine modificarea fisei postului.

Fisa postului poate fi modificata unilateral , insa salariatul are posibilitatea de a semna fisa postului sub rezerva legalitatii celor inscrise in ea.

Vedeti si acest articol:
Modificarea fisei de post necesita incheierea unui act aditional
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Decizii emise de angajator goplanet goplanet Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca ... (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru o functie in cim o alta lupu_alex12 lupu_alex12 Buna seara! In fisa postului, denumirea acestuia este de programator (COR 213102), in timp ce in contractul de munca am functia / meseria de ... (vezi toată discuția)