avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Completare declaratie 101
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Completare declaratie 101

In cursul anul 2014 societatea trece de la platitoare de impozit pe venit la impozit pe profit incepand cu trim IV. D 101 se va completa doar aferenta perioadei oct - dec 2014 sau pentru intreg an calendaristic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: PopCristi , utilizator 13:58, 10 Martie 2015
Completati oct-dec 2014 daca ati tecut in baza art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, adica ati inceput sa desfasurati activitati:

(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:

a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;

b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;

c) desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.
A avut activitate si pana in oct 2014.Asta inseamna ca completez pentru intreg anul 2014?
Pt ce ati trecut la impozit micro? Asta spuneam mai sus, daca nu ati trecut pt ca ati desfasurat activitatile de mai sus, completati tot anul.
Nu am trecut la impozit pe micro, am trecut la impozit pe profit deoarece ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20%.Deci treb sa completez pentru tot anul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor? AnneMary74 AnneMary74 Buna ziua! Am o mica intrebare - si poate ma poate lamuri cineva. Firma infiintata in 2012, ca platitoare de impozit pe profit trimestrial, fara activitate ... (vezi toată discuția)
Platitor impozit profit, venituri consultanta 2013 dona77 dona77 Buna seara, Referitor la OG 8/2013 si norme - trecerea la microintreprindere (de la 1 februarie 2013) nu este obligatorie daca s-au realizat anumite ... (vezi toată discuția)