avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse

Buna ziua,


Am achizitionat de curand un apartament intr-un complex rezidential construit in 2010.
Nu am cumparat de la dezvoltator, ci printr-un fond de investititii care a cumparat la randul sau mai multe apartamente in complex, direct de la dezvoltator.

De curand am descoperit o problema in tavan, locuiesc la un etaj superior. Mai exact si pe scurt, imi ploua in casa..
Suspectez o problema cu planseul din beton.

Am luat legatura cu dezvoltatorul, care mi-a raspuns sec ca ei nu isi asuma responsibilitatea intrucat nu am cumparat direct de la ei, cu prin intermediar. In contractul de vanzare cumparare, scrie clar ca drepturile de garantie pe vicii ascunse se transfera de la vanzator catre mine, iar vanzatorul (fondul de investii) mi-a comunicat ca acelasi lucru scrie in contractul lor cu dezvoltatorul.

Dezvoltatorul incearca sa evite o rezolvare amiabila si mi-a sugerat sa dau vanzatorul in judecata, si nu dezvoltatorul. Din punctul meu de vedere, chiar daca nu a fost cumparat direct, dezvoltatorul e direct raspunzator pentru calitatea si garantia lucrarii.

Intrebarea este : in cazul in care nu ajung la o rezolvare amiabila, pe cine trebuie sa actionez in judecata ? Care este garantia pe vicii ascunse ?
Care ar fi sansele de solutionare in favoarea mea ?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:36, 10 Martie 2015
Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii

Art. 29
Proiectantul, specialistul verificator de proiecte atestat, fabricantii si furnizorii de materiale si produse pentru constructii, executantul, responsabilul tehnic cu executia atestat, dirigintele de specialitate, expertul tehnic atestat raspund potrivit obligatiilor ce le revin pentru viciile ascunse ale constructiei, ivite intr-un interval de 10 ani de la receptia lucrarii, precum si dupa implinirea acestui termen, pe toata durata de existenta a constructiei, pentru viciile structurii de rezistenta rezultate din nerespectarea normelor de proiectare si de executie in vigoare la data realizarii ei.

Dumneavoastra trebuie sa il notificati in scris pe vanzator cu privire la viciile constatate iar acesta trebuie sa il notifice pe executant sa remedieze situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie la cumparare imobil allexis_dan allexis_dan Bună ziua, doresc un ajutor cu informații legate de următoarea situație: am achiziționat un imobil nou în noiembrie 2014 prin credit bancar. Am ... (vezi toată discuția)
Garantie 10 ani impotriva viciilor ascunse pentru constructii CrMi CrMi Buna ziua, As avea o intrebare legata de garantia impotriva viciilor ascunse pentru constructii. Inteleg ca leagea 10/1995 prevede o garantie de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)