avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu absolventi

Buna ziua,

Dacă o persoana care a absolvit fac. In 2014, anterior absolvirii ( 1 an) si ulterior absolvirii a lucrat ca si tehnician la alt angajator si acum dorim sa-l angajam ca si inginer- este ok sa nu facem contract de stagiu dacă vechiul angajator ii eliberează adeverința privind experiența dinaintea absolvirii?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
zxz19, utilizator
Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 15:39, 11 Martie 2015
Are efectuat stagiu ca si inginer?
Nu a fost încadrat pana acum ca si inginer, dar a lucrat anterior absolvirii si dupa aceea in același dep in care va fi angajat a lucrat ca si tehnician mentenanța si noi dorim sa-l angajam ca si inginer mentenanța
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
zxz19, utilizator
Art.31 C.mun.
...
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

In opinia mea, trebuie sa efectueze perioada de stagiu pentru functia de inginer.

Vedeti si Legea 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.
In legea 335 si in norme se prevede o excepție: dacă se dovedește ca anterior absolvirii a desfășurat 6 luni activitate in domeniu absolvit

Deci e ok fără stagiu?
Avand in vedere exceptia, raspunsul este afirmativ : angajare fara stagiu

Alte discuții în legătură

Perioada de debut ioana1997 ioana1997 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este perioada de debut, pentru un psiholog, angajat ca psiholog stagiar , intr-o primarie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea 335/2013 Daliborka Daliborka Buna ziua am fost azi la ITM sa intreb de lamurirea legii 335/2013 si de normele de aplicare din 04.06.2014 si mi-au zis ca tb sa fac obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Stagiul pentru noii angajati irumes irumes Stie cineva daca exista model de adeverinta pentru cei care debuteaza in profesie si trebuie sa faca stagiul de 6 luni..... este vorba de acea adeverinta care ... (vezi toată discuția)