Avem o salariata al carei contract va inceta cu acordul partilor (art 55, lit.b): vineri ar trebui sa fie ultima ei zi, de luni are contract semnat in alta parte. Daca in decizia de incetare eu scriu"...inceteza incepand cu data de 20.06 (sambata)" credeti ca cele doua zile nelucratoare ( sambata+duminica) necuprinse in nici un contract (la noi sau la cealalta firma) o va dezavantaja pe viitor?
Va multumesc.
Cred ca nu trebuie sa uitam efectele juridice ale unui act incheiat intre doua parti ...Asa cum am mai scris , efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Prin urmare, daca angajatorul si angajatul au stabilit ca incetarea c.i.m. prin acordul partilor sa se realizeze la data de 19, atunci cum se poate inceta c.i.m. la data de 18 sau 20????
Corect, in cazul acordului partilor nu poate nimeni extrapola in plus sau in minus 1-2 zile.
Doar cu observatia cadaca data de la care e stabilita incetarea este de 19 prin acord, atunci ziua de 19 nu trebuie sa fie o zi lucrata, fiind ziua de la care inceteaza contractul.
Da , pana la urma stiu ca se mai face si asa, in sensul ca si acea zi de 19 este lucrata, desi nu e tocmai tocmai corect.
oarecum :offtopic:
IN principiu aceasta regula ca data incetarii contractului de munca sa fie in prima zi nelucrata, deriva din posibilitatea ca in momentul in care o pesoana intra in somaj, somajul se acorda de la acea zi inclusiv.
Adica inceteaza contractul pe 19 sa zicem, se primeste indemnizatie de somaj incepand din ziua de 19.
daca 19 ar fi platita s-ar suprapune cele 2 drepturi ceea ce nu este permis.