avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Loteria Bonurilor, inregistrare bonuri
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Loteria Bonurilor, inregistrare bonuri

Buna. Am si eu o intrebare in legatura cu loteria bonurilor. Daca am inregistrat un bon pe contul meu, acelasi bon il poate inregistra si altcineva pe contul lui? (exemplu: sora mea vine la mine si isi inregistreaza si bonurile mele pe contul ei, iar eu inregistrez si bonurile ei in contul meu, pentru mai multe sanse de castig). Sau fiecare cu bonul lui? In speranta ca m-ati inteles, si voi primi un raspuns..... va multumesc frumos. Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:03, 14 Martie 2015
Va referiti la inregistrarea boNurilor prin intermediul contului de pe avocatnet.ro?
Aplicatia doar tine evidenta bonurilor si va anunta prin email doar in cazul in care unul sau mai multe bonuri indeplinesc conditiile obtinerii premiului, nu va cresc sansele de castig, loteria nu este organizata de avocatnet.
Evidenta o puteti tine si singura intr-un tabel simplu de excel in care inregistrati data bonului si valoarea, apoi aplicati un filtru pe data si valoare. Cand se va face extragerea se va anunta data si valoarea, avand filtrul veti afla imediat daca aveti vreun bon castigator. Pentru usurinta regasirii bonurilor le notati cu 1.2.3 etc si introduceti nr in tabel.
cu bonul castigator mergeti la Anaf local.
Cititi acest articol, aveti detalii despre cum functioneaza Loteria bonurilor:
www.avocatnet.ro/content/art...

Asa cum v-a explicat deja cyan, va pierdeti timpul completand amandoua in aplicatie.
Va multumesc foarte frumos!
Mai am o intrebare in legatura cu bonurile emise de PayPoint (sunt bonurile care arata ca am platit factura de utilitati), se poate participa?
Scuze daca va deranjez cu asemenea intrebari dar chiar nu ma pricep si sunt curioasa cum functioneaza si daca chiar se castiga.
Deci, sa le pastrez? Sunt bune pentru loterie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
MariaRatiu, utilizator
Aceasta intrebare ar trebui pusa ANAF.

Si eu imi platesc facturile la astfel de terminale de autoservire si am observat ca chitantele sunt nefiscale.

Daca imi fac timp poate trimit intrebarea la ANAF dar numai dupa ce ma lamuresc cu legislatia privind terminalele si casele de marcat fiscale. Poate primim un ajutor si din partea lui @Ares-3!:)

Conform legislatiei pentru orice produs sau serviciu trebuie primit bon fiscal sau chitanta fiscala.

Pentru participarea la loterie una din conditii este ca bonul sa fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Terminalele nu sunt aparate de marcat electronic fiscal.
Chitantele eliberate la terminale tip PayPoint, Rompay, Easypay nu sunt fiscale.
[ link extern ]

In ghidul de utilizare al terminalului afisat pe site-ul Rompay se mentioneaza ca chitanta este nefiscala si in plus poti sa ramai fara ea daca nu o ridici in timp de 10 secunde prin urmare nu mai ai dovada platii facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminale de plata electronice nefiscale, loteria bonurilor cyan cyan Multe persoane isi platesc facturile la utilitati sau pentru alti furnizori (telefonie, cablu, produse cosmetice) la terminale cu autoservire amplasate in ... (vezi toată discuția)
Loteria bonurilor fiscale alex19580704 alex19580704 Bonurile fiscale de la casa pariurilor participa la loterie. (vezi toată discuția)
Inregistrare facturi de reincarcare electronica florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere indiciduala - vanzare produse alim. in magazine, si de curand am instalat un terminal pentru plati facturi si incarcari ... (vezi toată discuția)