avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere somaj

Buna ziua,

Sunt o persoana care este angajata de un an jumate la o companie care m-a angajat dupa absolvire.
Acum am primit decizia de desfiintare a postului in urma caruia, mi se desface contractul de munca cu articolul 65, din motive ce nu tin de persoana angajatului.

Asta presupune ca, compania angajatoare, sa instiinteze agentia de Ocupare a fortei de Munca, Insa problema este alta. Compania isi are sediul in Bucuresti, Iar domiciliul meu stabil (sau cel putin asa scrie in cartea de identitate) este in Iasi.

In tot timpul cat am fost angajat am lucrat in Bucuresti, si binenteles am locuit cu chirie dar fara sa imi schimb domiciliul.
In aceasta situatie unde trebuie sa ma inscriu pentru obtinerea indemnizatiei de somaj? La Bucuresti sau la Iasi.

Intr-o alta ordine de idei ce anume trebuie sa fac pentru inscriere la Ajofm si ce documente imi sunt necesare?

Va multumesc raspunsuri,
O zi Buna
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
Coolflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:45, 19 Iunie 2009
Trebuie sa mergeti la AJOFM unde aveti domiciliul pentru a obtine indemnizatia de somaj si pentru a beneficia de masuri active de combatere a somajului.
Va trebuie cartea de munca in copie si original, la fel buletin, certificat de nastere, casatorie (daca este cazul), diplomele de studii, decizia de incetare a contractului de munca si o adeverinta tip completata de angajator.
Va multumesc pentru raspunsul oferit, si as mai avea o intrebare.

Daca ma inscriu la AJOFM Iasi, as dori sa obtin un loc de munca in Bucuresti, este posibil ca eu sa pot solicita un post in Bucuresti, sau agentiile de judetene nu pot oferi locuri de munca decat in judetul din care fac parte.

O zi buna
La Agentii sunt cunoscute locurile de munca din toate orasele, nu numai pe plan local.
La depunerea dosarului va va trebui si o adeverinta de la medicul de familie cum ca sunteti apt de munca si o adeverinta de la adm fiscala de unde aveti domiciliul precum ca nu obtineti venituri.

Va rebui sa va asteptati sa asteptati cam 3-4 luni pentru validarea dosarului dvs si primirea primilor bani, avand in vedre ca AJOFM iasi va trebui sa astepte validarea stagiului de cotizare de la AJOFM Bucuresti

Lunar va rebui sa va prezentatai la viza in Iasi.

Nu va bazati pe locurile de munca oferite de AJOFM, mai bine cautati singur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)
Probleme acte somaj dante7 dante7 Buna, M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)
Angajare bubby bubby Pentru a angaja un sofer pe care societatea l-a mai avut ca angajat pana in ian.2012 cad s-a incheiat CIM cu acordul partilor , trebuie sa obtina repartitie de ... (vezi toată discuția)